Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>BÖLGE
23 Nisan 2012 Pazartesi - 07:17

ASİMDER'den milli tepki kampanyası

ASİMDER, Ermeni lobisinin dünya çapında başlattığı sözde ‘24 Nisan Ermeni Soykırım Günü’ne tepki olarak faks gönderme kampanyası başlattı

ASİMDER den milli tepki kampanyası

Iğdır’da, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Ermeni lobisinin dünya çapında başlattığı sözde ‘24 Nisan Ermeni Soykırım Günü’ ile ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne faks gönderme kampanyası başlattı.
Atatürk Caddesi üzerine kurdukları cihazla ABD Ankara Büyükelçiliği'ne faks gönderimini başlatan ve vatandaşlardan da destek isteyen ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey yaptığı açıklamada, Ermeni lobisinin dünya çapında 24 Nisan gününü sözde soykırım günü ilan ettiğini, bugün burada toplanmalarındaki amaçlarının bu yalana tepki göstermek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl; ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı açıklamada, “Meds Yeghern (Büyük Felaket)” ifadesini kullandığını anımsatan Gülbey, ABD Başkanı Obama'nın bu konuda yanlı açıklama yapmamasını istediklerin belirtti. 24 Nisan’ın soykırım olmadığını ifade eden Gülbey, gönderecekleri faks ile bunu ABD Büyükelçiliği vasıtası ile ülkenin başkanına anlatmak istediklerini açıkladı.
Gülbey, gönderecekleri farks metni ile ilgili de şunları söyledi:
"Rus ve İngilizlerce kışkırtılan ve silahlanan Ermeniler ayaklanmışlardır. Bu ayaklanmacılar “Komiteciler” olarak örgütlenip, Müslümanlara ve savaşta olan Osmanlı ordusuna arkadan saldırmaya başlamışlardır. Özellikle köylerde erkeklerin hepsi askerde olduğu için savunmasız kadın, çocuk ve yaşlılar Ermenilerce öldürülmüştür. Bunun üzerine Osmanlı yönetimi, herhangi bir önleme başvurmadan önce, Ermeni ileri gelenleri ile görüşmüştür. Ermeni Patriği, Ermeni milletvekilleri ve Ermeni toplumunun ileri gelenlerine 'Ermenilerin Müslümanları arkadan vurmayı ve öldürmeyi sürdürmeleri durumunda gerekli önlemlerin alınacağı’ bildirilmiştir. Ancak, olaylar durmak yerine giderek yoğunlaşınca, ordunun birçok cephede savaşta olması nedeniyle cephe gerisinin güvenceye alınması gereği doğmuştur. Bu amaçla, 24 Nisan 1915 tarihinde Ermeni komiteleri kapatılarak, yöneticilerinden 2 bin 345 kişi devlete karşı eylemlerde bulunmak suçundan tutuklanmıştır. Ermenilerin her yıl sözde "Ermeni soykırımının yıl dönümü" diye andıkları 24 Nisan, devlete karşı eylemde bulunan ve suçsuz, korumasız insanları öldüren 2 bin 345 komitecinin tutuklandığı gündür. Görüldüğü gibi bu gün, sözde soykırım şöyle dursun, sözde soykırım savlarına temel oluşturduğu öne sürülen yer değiştirme uygulamasıyla bile ilintili değildir.
1915 yılından sonra Osmanlı vatandaşı olan Ermeniler Taşnak ve Hınçak örgütlerinin kışkırtması sonucu ihanet ederek ve Rus ordusunun hizmetinde Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat ve Trabzon gibi bölgelerde, katliamlar yapmışlardır. Bunun neticesinde, bu bölgelerde sivil Türk milletinin katledildiği onlarca toplu mezarlar bulunmaktadır. Sonuçta tarihi tarihçilerin değerlendirmesi gerekirken siyasi çıkarlara alet edilmesini şiddetle kınıyoruz.
Amerika Birleşmiş Devletleri Başkanın, Ermeni lobisin bu siyasi oyunlarına, tarihi gerçekleri göz önünde bulundurarak, destekçi olmayacağını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 
26.5 kg. esrar ele geçirildi
 
Pasinler'de tarımsal atılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ bisikletinde heyecan kasırgası
Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 'Bitlis Mtb Race Yarışı' birinci etabı sona erdi.
Erzincan yolunda uyuşturucu operasyonu
Erzincan Polisi’nin yaptığı yol uygulaması sırasında durdurulan bir otomobil ...
Bayramlı Ağdam yolunda
'Hocalı Katliamı'na dikkat çekmek için Ankara'dan Azerbaycan'ın Ağdam ...
 
Dutlu'dan dayanışma dersi
Oltu ilçesinde köylü sakinleri, ilkbaharın gelmesiyle birlikte sulama ...
Kutlu Doğum haftasında bedava tohum
Ardahanlı esnaf Cihan Çoban, Kutlu Doğum Haftası süresince 2000 müşterisine ...
Göldeki balıklar karaya vurdu
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Hasboğa köyüne 2 kilometre uzaklıkta ...
 
Gümüşhane'de trafik kazası: 8 yaralı
Gümüşhane’de bugün meydana gelen trafik kazasında, kaygan yolda yan yatan ...
KARS’TA ESRAR TACİRLERİNE DARBE
KARS’TA ESRAR TACİRLERİNE DARBE
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva