Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>ASAYÄ°Ş
2 Kasım 2012 Cuma - 07:55

55 Meclis üyesi yargılanıyor

166 bin lira haksız oturum parası aldıkları iddiasıyla haklarında hapis istemiyle dava açılan 55 il genel meclisi üyesinin yargılanmasına başlandı

55 Meclis üyesi yargılanıyor

Birbirlerinin yerine imza atarak, 166 bin lira haksız oturum parası aldıkları iddiasıyla haklarında 3 ila 7 yıl hapis istemiyle dava açılan 55 il genel meclisi üyesinin yargılanmasına başlandı.
İl Genel Meclis Üyeleri’nin 2005-2008 yılları arasında ‘haksız oturum ücreti’ aldıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından 55 meclis üyesinin Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. ‘Resmi belgede sahtecilik ve kamu urumu zararına dolandırıcılık’ suçundan 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası istenen 10 meclis üyesi, ilk duruşmada savunmalarını yaptı. Meclis üyeleri, olayda art niyet olmadığını belirterek, “Sehven imza atmış olabiliriz” dediler.
İFADELER
Tutuksuz sanıklardan Fevzi T.’nin verdiği ifadesinde, “Kasten bir suç işlemiş değiliz. O hesaplar bizden habersiz olarak hesaplanmıştır. Kimse kimsenin yerine imza atmamıştır. Ancak, yanlışlıkla orada bulunduğumuz halde başkasının yerine sehven imza atmış olabiliriz” dedi.
Suçsuz olduklarını ifade eden Bahattin B. ise, “2000-2009 yılları arasında genel meclis üyeliği yaptım. Bu dönem içerisinde birçok evraka imza attım. Ancak, bu olayla ilgili olarak attığım imzaların bana ait olup olmadığını bilmiyorum. Burada tek suçlu kurumdur. Yoklamalar ciddiye alınmamıştır. Yapılan toplantılar tutanak altına alınmıştır. Bunlarda kayıtlarda mevcuttur. Kurum toplantılarına katıldığımız 5 yıllık süre içerisinde ne bizden imza sirküsü alındı ne de imzaların önemi bize bildirilmedi” derken, Reşat C. ise, “Toplantılara katılmadığım günlerde benim imza paraf yerim boştu. Ama müfettişin yaptığı incelemeyi kabul etmiyorum. Taraflı davranmıştır" dedi.
İl Genel Meclisi’nin en deneyimli üyelerinden biri olan Tahsin B. de ifadesinde, “1984 yılından bugüne kadar il genel meclis üyesiyim. 1984 yılından 2004 yılına kadar meclis toplantısında isimler okunarak yoklama yapılıyordu. 2005-2009 yılları arasında idarenin zayıflığı nedeniyle birileri birilerinin yerine imza attı. Ben aynı zamanda Türkiye Vilayetler Meclisi Erzurum İl Temsilcisiyim. Ankara’da yapılan toplantılara katılmak üzere izinli olarak ayrıldığım zamanlar dışında toplantılarla katılmamazlık etmedim. Bu izinlere ilişkin belgelerde mecliste mevcuttur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, il dışında ikamet eden diğer meclis üyelerinin ifadelerinin alınması için müzekkere yazarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI
2005-2008 dönemi İl Genel Meclisi toplantılarına katılmadan sahte imzalarla oturum başına 5 ila 6 bin lira arasında ‘oturum ücreti’ aldıkları tespit edilen 55 meclis üyesi hakkında iddianame düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın’ın hazırladığı 10 sayfalık iddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. ‘Resmi belgede sahtecilik ve Kamu Kurumu zararına dolandırıcılık’ suçundan 55 meclis üyesi haklarında 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanacak. Savcılığın hazırladığı iddianamede 55 meclis üyesinin toplam 166 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Erzurum İl Genel Meclisi’nin AKP, MHP ve BDP’li 55 üyesinin birbirlerinin yerine imza atarak katılmadıkları meclis oturumları karşılığında 5 ila 6 bin lira arasında ücret aldıkları belirlendi. Olay, üyelerin imza örneklerinin incelendiği Polis Kriminal Laboratuvarı tarafından verilen ekspertiz raporları ile tespit edildi. Meclis Üyeleri’nin haklarında soruşturma istenmesi sonrası Danıştay’a dava açmışlardı. Danıştay 9’ncu Daire Başkanlığı, Meclis üyelerinin bu talebini reddedince Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
2005-2008 yılları arasında 166 bin lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 55 Meclis Üyesi hakkında TCK’nın 158-1, 204-1 maddesi kapsamında ‘Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’ suçlarından 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanacak.

 
‘İslam ülkeleri dağılmış tespih gibi’
 
ETÜ ödeneği yüzde 76.4 oranında arttı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
semavi 6 Kasım 2012 Salı 10:39

eeee burası erzurum onlarda bizim seçtiklerimiz.. aslına bakarsanız seçim yasasında sıkıntı herkes istediğini seçebilse sıkıntı olmayacak partilerin belirlemiş olduğu insanlar olduğu müddetçe ne ilerleyebiliriz nede büyüyebilirz... geçenlerde okumuştum erzurum il meclis üyelerinden bir tanesi parkomatın kendileri için kaldırılmasını istemişti....eee burası erzurum buda erzurumun meclis üyesiii....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis Radyosu’nda yeni dönem başladı
Erzurum Polis Radyosu yeni yayın dönemine başladı.
Polis olayları büyümeden önledi
Karayazı'da BDP'nin yaptığı çağrının ardından bir grup, izinsiz gösteri ...
Çat yolunda uyuşturucu operasyonu
Emniyetçe gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 20 kilogram 315 gram esrar ele geçirildi.
 
Bu bir rekor
Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalar ...
Halk otobüsü kazasında 2 ölü
Halk otobüsü trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan 35 kişiden 2’si hayatını kaybetti.
Hayırsız evlat...
Erzurum’da üvey annesini sırtından bıçaklayan şüpheli kayıplara karıştı.
 
Önce kaza, sonra kavga
Erzurum’da trafik kazası sonrası kavga eden taraflara polis müdahale etti.
Tortum yolunda feci kaza
Erzurum-Tortum Karayolu Güzelyayla köyü yakınlarında yoldan çıkan midibüsün ...
Vinç park etmiş araç üstüne devrilldi
Erzurum’da bir vinç, çalışma esnasında park halindeki aracın üzerine devrildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva