Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
18 Eylül 2017 Pazartesi - 17:25

5. Erzurum Tanıtım Günleri 21 Eylül'de

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri AKM’de 21-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek

5. Erzurum Tanıtım Günleri 21 Eylül de

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri AKM’de 21-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Gelenekselleşen Erzurum Tanıtım Günleri, bu yıl beşinci etkinliğiyle hem Erzurum dışındaki Erzurumlulara memleket hasretini dindirmek hem de Ankaralılara Erzurum’u tanıtmak için 21-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
ERZURUM’DAN BÜYÜK KATILIM
Erzurum Tanıtım Günleri’nin bu yıl da Erzurum Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleşirken Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik ESAV Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve yardımlaşma Vakfı’nın koordinatörlüğünde düzenleniyor. Etkinliğe ESAV’ın yanı sıra Erzurum’un önemli sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Erzurum’un tanıtımı için düzenlenen etkinlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, Ticaret Borsası, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Erzurum’da faaliyet gösteren pek çok iş adamı ve esnaf da etkinlikte ürünleri ve hizmetleriyle yerlerini alacaklar.
TANITIM GÜNLERİ ERZURUM KÜLTÜRÜNÜN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SUNACAK
Etkinlik boyunca düzenlenecek sanat ve kültür etkinlikleriyle Erzurum kültüründen örnekler sunulacak. Yemek kültüründen türkülere, skeçlerden folklor gösterilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede düzenlenecek olan etkinlikler; Erzurum dışında yaşayan Erzurumlulara hoş anlar yaşatmakla kalmayıp bu kültürü merak eden Ankaralılara da özel anlar vaat ediyor.
ERZURUM ÜRÜNLERİ STANDLARDA YERİNİ ALACAK
Erzurum’da üretilen ve Erzurum’a özgü tamamen doğal ürünler de ziyaretçilere sunulacak. Çağ kebabı, kadayıf dolması, tereyağı, bal, pekmez, peynirler, börekler Ankaralılar için hazırlandı.
AKSUNGUR: “ETKİNLİK BİR VE BİRLİK OLMAK İÇİN FIRSATTIR”
Etkinliği koordine eden kuruluş olan ESAV Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur; etkinlik ile Erzurum’un tanıtılması için iyi bir fırsat yakalandığını ve destek veren diğer kuruluşlarla iyi bir şekilde değerlendirmek istediklerini vurguladı. Aksungur sözlerine şöyle devam etti: “Tanıtım günleri hem kültürümüzün tanıtımı için iyi bir fırsat olduğu kadar birlikte ve birlik olmamız için iyi bir ortam sağlayacak. Ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde yaşadığımız zorlukları aşmamızın tek yolu birlik olmamız ve bu birlikten güç üretmemizdir ” dedi.
ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur etkinliğin gerçekleşmesi için hiçbir fedakârlıktan ve destekten kaçınmayan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz ve Kamil Aydın’a, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Aksungur etkinlik çalışmaları sürecinde diğer STK’lara da yaklaşımları nedeniyle de özellikle şükranlarını sundu.
DADAŞLAR ANKARA’DA CİRİT ATACAK
Tanıtım gününün açılışında Erzurum’dan gelen cirit ekibi gösteri yapacak. Ata sporu cirit ile Ankaralılar coşkulu ve heyecanlı anlar yaşayacak.
TANITIM GÜNLERİ, BİR SANAT FESTİVALİ GİBİ
Erzurum Tanıtım Günleri yoğun bir kültürel takvim de içeriyor: Nurullah Akçayır, Yavuz Değirmenci, Mehmet Çalmaşır, Semra Algül Oflaz, Vahit Alkır, Muhlis Kaya, Taşkın Altuner, Hakim Doğan, Ömer Akçay, Yaşar Tanrıverdi, Enis Acar, Şeyda Erdali ve birçok sanatçı Türk Halk Müziği Konserleri verecek. İpek Merve Tahancı ve Abdülkadir Şehitoğlu; tasavvuf konserleri ile etkinliğin manevi iklimine katkı sağlayacaklar. Etkinlik süresince Erzurum Bar Ekibi Erzurum folkloründen seçkin örnekler sunacak. Öte yandan skeçleriyle Oktay Parlar ve Bilal Tavlak tanıtım günlerinin gülümseyen yüzü olacak.
AŞIKLAR VE ŞAİRLER UNUTULMADI
23 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek olan Aşıklar Toyu ise katılımcıların merakla beklediği etkinlik olarak öne çıkıyor. Aşıklar Toyu, Erzurum bölgesinin öne çıkan pek çok yöresel sanatçısını ağırlayacak: Nuri Çırağı, Erol Ergani, İhsan Yavuzer, Zeki Erdali, Rahim Sağlam, Beyzade Aslan, Kul Nuri, Yakup Temeli, Erol Şahiner, Ali Oltulu, Yanık Ayhan, Zakir Algül, Ozan Reyhani, Mustafa Aydın, Muhlis Denizer, Adem Aydıner, Muhlis Vural ve Serdar Bardızlı. Aşıklarlarla birlikte şairlerin de şiirleriyle katılım göstereceği bir bölüm açıldı; Şair Zekiye Çomaklı, Şair Ahmet Çoşkun, Şair Hanifi İspirli, Şair Orhan Bozkurt, Şair Nizamoğlu, Şair Mustafa Özdemir, Şair Mehmet Taştan, Şair Şerif Çöpürgensli, Şair Zekai Aydın, Şair Ferit Torunoğlu.
ETKİNLİĞİN SON PAZAR GÜNÜ İBRAHİM ERKAL ŞİİRLERİ İLE GALA YAPILACAK
Etkinliğin son gününde programa katılan sanatçılar, aşıklar, şairler ve katılımcılar final yapacak, finalde İbrahim Erkal şarkıları ile veda edilecek.

 
Atatürk Üniversitesinden ÜNİLİG başarısı
 
ESTP'den Arakan için yardım kermesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toprak'tan Olur'a vefa
Ünlü ses sanatçısı Ayaz Toprak Olur ilçesine yazmış olduğu türkünün klip çekimlerini tamamladı.
Erzurum Gar Müzesi güncelleştiriliyor
Erzurum TCDD Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, Türkiye’de hiçbir yerde ...
Baykal, Yörex’te Erzurum standını ziyaret etti
YÖREX, Oltu taşı, deri, bakır ve dokuma halılar ile coğrafi ürünlerin ...
 
Pasinler görkemli törene hazırlanıyor
Pasinler Meydan Muhaberesinin 969. yıl dönümünde yapılacak tören için ...
Erzurum Kalesi'nde kazı çalışmaları sürüyor
Erzurum Kalesi'nde kazı çalışmaları devam ediyor. Kazıda çıkarılan tarihi ...
'15 Temmuz Gecesi' şarkısına Erzurumlu prodüktör imzası
Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin’in FETÖ terör örgütünün darbe girişimi ...
 
Kültür Merkezi yeni dönem kurs kayıtları başladı
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, yeni eğitim ...
TYB etkinlik programı açıklandı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi yıllardır sürdürdüğü geleneği devam ettiriyor.
Erzurum marka ürünleriyle YÖREKS 2017'de
Antalya Ticaret Borsası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva