Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
14 Kasım 2019 Perşembe - 12:29

4 hastaya umut oldu

Samsun'da kazada hayatını kaydeden 17 yaşındaki gencin organları ailesi tarafından bağışlanarak organ bekleyen 4 ayrı kişi umut oldu.

4 hastaya umut oldu

Samsun'da kazada hayatını kaydeden 17 yaşındaki gencin organları ailesi tarafından bağışlanarak organ bekleyen 4 ayrı kişi umut oldu.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi İncesu mevkisinde 8 gün önce otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosikletin arkasında oturan 17 yaşındaki Sedat Şimşir, ağır yaralandı. Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırılan Sedat Şimşir ilk müdahalesinin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Vezirköprü Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi olan Sedat Şimşir'in dün öğlen saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mustafa Sarılar, Şimşir ailesi ile bağlantıya geçerek organ nakli konusunda kendileriyle görüştü. Baba Mustafa Şimşir oğlunun organlarını bağışlama kararı aldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Prof. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığında Samsun'a gelen organ nakli heyeti saat 23.30 gibi girdikleri ameliyattan gece saat 03.30 gibi çıktılar. Sedat Şimşir'in karaciğeri ve böbrekleri askeri uçakla organ bekleyen 4 ayrı hastaya nakil için Erzurum'a gönderildi.

"BAĞIŞLARIN EN ÜSTÜNÜ"

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mustafa Sarılar, örnek karar alan Şimşir ailesine teşekkürler ederek, "Bir gözümüzün maddi karşılığı olarak bize dünyadaki en lüks arabayı veya sarayı da verseler onunla değişmeyiz. Bir başka kişiye takılacak organ ve dokuların yedek parçası yine bir başka kişiden alınan organlarla olabilmektedir. Kişi kendi cebindeki paradan bağış yapabilir fakat kendi veya yakınının canından bir parçayı bağışlamak bağışların en üstünü olduğu kanaatindeyim. Tüm nakil yapılan hastalarımız adına, tüm bağış yapan hastalarımızın Cenab- Hak onların bağışlarını cennete girmelerine vesile yapsın ve hasta yakınlarından razı olsun" dedi.

Ailenin organ bağışında bulunmasına yardımcı olan Vezirköprü Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Vekili Savaş Avcı ise öğrencilerin ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ancak başka bedenlerde yaşamasının ve başka hastalara umut olmasının kendilerini teselli ettiğini söyledi.

"BİZ AĞLIYORUZ, BAŞKA AİLELER SEVİNİYOR"

Baba Mustafa Şimşir ise, "Biz ağlıyoruz, başka aileler seviniyor. Başka aileler de organ bağışında bulunsunlar ve başka aileleri sevindirsinler" diye konuştu.

"AİLEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen de, "Trafik kazası sonucu hastanemize getirilen 17 yaşındaki genç kardeşimiz bir haftalık tedavi sürecinde maalesef hayata tutunamadı. Beyin ölümü tespit komisyonumuzun yapmış olduğu çalışma ile beyin ölümü gerçekleştiği tespit edildi ve durum ailesiyle paylaşıldı. Ailesinin de kabul etmesiyle organları başkalarına hayat olsun, başkalarında yaşasın diye organlarını bağışladılar. Erzurum'dan gece gelen organ nakil ekibimiz gencimizin karaciğer ve böbreklerin bir başka kişiye nakledilmek üzere aldılar ve askeri uçakla Erzurum'a götürdüler. Karaciğer ikiye ayrılarak 2 ayrı hastaya nakledilecek. Böbrekler de 2 ayrı hastaya nakledilecek. Aileye duyarlı olmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 
18 kilogram TNT ve mühimmat ele geçirildi
 
'U' dönüşü yapmak isterken kazaya yol açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Kars’ta yanan soba devrildi. Sobanın devrilmesiyle büyüyen yangında yaralanan ...
AK Gençlerden örnek çevre hassasiyeti
AK Parti Yakutiye Gençlik Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Türkez, İHA vizyonunu paylaştı
İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Ağrı’da çeşitli ziyaretlerde bulundu
 
Canını zor kurtardı
Olur'da küçükbaş hayvanlarını otlatan çobana ayı saldırdı.
Besicilerin kış çilesi başladı
Yağan karla birlikte dağların bazı kesimlerinin beyaza büründüğü Doğu ...
En düşük sıcaklık Tekman’da ölçüldü
Bölgede ölçülen en düşük sıcaklık Erzurum Tekman Hacı Ömer köyünde sıfırın ...
 
Aşkale’de tır otomobile çarptı: 4 yaralı
Aşkale ilçesinde kırmızı ışık ihlali beraberinde kazayı getirdi.
‘Bütün Ehli İslamı, anneleri davet ediyorum’
Şehitoğlu, ' 58 gündür bekliyorum 58 gün daha da bekleyeceğim, yavrumu ...
İspirliler 96’ncı yıl gururunu paylaştı
Erzurum'un İspir İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva