Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kasım ayı enflasyonu açıklandı
Kasım ayı enflasyonu açıklandı
23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi başladı
23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi başladı
Kacır: 'Anadolu'da 4 yeni sanayi koridoru inşa edeceğiz'
Kacır: 'Anadolu'da 4 yeni sanayi koridoru inşa edeceğiz'
Tekin Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesine seslendi
Tekin Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesine seslendi
Eroğlu Araştırma Hastanesi başhekimliğine atandı
Eroğlu Araştırma Hastanesi başhekimliğine atandı
HABERLER>BÖLGE
3 Aralık 2025 Çarşamba - 09:14

3 Üniversiteden Bölgesel gelişim protokolü

Bölgesel kalkınmaya öncülük etme misyonunu sürdüren Atatürk Üniversitesi; Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile Bölge Üniversiteleri Gelişim Araştırma ve İş Birliği Projesi (BÖGAP) kapsamında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

3 Üniversiteden Bölgesel gelişim protokolü

Bölgesel kalkınmaya öncülük etme misyonunu sürdüren Atatürk Üniversitesi; Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile Bölge Üniversiteleri Gelişim Araştırma ve İş Birliği Projesi (BÖGAP) kapsamında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun ev sahipliğinde; Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in katılımıyla imzalanan bu stratejik protokol; araştırma kapasitesinin güçlendirilmesi, akademik iş birliklerinin artırılması, ortak projelerin teşvik edilmesi ve bilimsel çıktıların ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğünün artırılmasını hedefliyor.

Protokol; disiplinler arası ortak projelerin desteklenmesi, araştırma altyapılarının ortak kullanımı, akademik personel ve öğrenci hareketliliğinin güçlendirilmesi, bilimsel yayınlarda ortak etiketlemeye gidilmesi, ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına ortak başvurular yapılması gibi pek çok başlıkta yenilikçi düzenlemeler içeriyor.

Ayrıca, BÖGAP kapsamında yürütülecek projelerin performans kriterlerine göre değerlendirilerek yüksek başarı gösteren araştırmacılara yeni proje başvurusu imkânı sunulması, ortak yürütme kurulu oluşturulması ve yıllık değerlendirme raporlarıyla sürdürülebilirlik süreçlerinin izlenmesi de protokolün önemli maddeleri arasında yer alıyor.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Bu Birliktelik, Bölgenin Bilimsel Kapasitesini Güçlendiren Model Bir İş Birliğidir”

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üç üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu bu iş birliğinin, bölgesel kalkınma açısından örnek bir adım niteliği taşıdığını belirtti. Hacımüftüoğlu: “Bilimsel üretimin niteliğini artırmak, araştırmacılarımızın potansiyelini desteklemek ve bölge üniversitelerimizin ortak gücünü görünür kılmak adına güçlü bir iş birliği oluşturuyoruz. BÖGAP çatısı altında Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile yürüttüğümüz bu ortaklık; proje geliştirmeden altyapı paylaşımına, uluslararası fonlara erişimden araştırmacı hareketliliğine kadar pek çok alanda bölgeye ivme kazandıracak niteliktedir. Bu protokolün, üniversitelerimizin bilimsel kapasitesini artıracağına, araştırma kültürünü güçlendireceğine ve ülkemizin yükseköğretim vizyonuna katkı sunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Hacımüftüoğlu, protokolün aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası araştırma ağlarında güçlü bir iş birliği zemini oluşturacağını belirterek, ortak projelerden doğacak yayın ve patentlerin Türkiye’nin bilimsel görünürlüğüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Bölge Üniversiteleri İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Protokol; ortak yürütülecek projelerin BAPSİS üzerinden başvuruya açık olması, akademik yetkinlik haritalamasının yapılması ve proje yürütücülerine kurumlar arası destek sağlanması gibi yenilikçi düzenlemelerle üniversiteler arasında sürdürülebilir bir iş birliği modeli kurmayı hedefliyor. Ayrıca, uluslararası fonlara ortak başvurular yapılması, yabancı araştırmacılarla ortak çalışmalar yürütülmesi ve bölgesel bilgi birikiminin küresel iş birlikleriyle desteklenmesi de protokolün önemli çıktıları arasında yer alıyor.

 
Hayvan hırsızları tutuklandı
 
23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayı ailesi görüntülendi
İspir ilçesinde kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayı ailesi cep telefonu ile görüntülendi.
Karayollarından KOP seferberliği
Soğanlı Dağları’ndaki yaylalar sabaha kar manzarasıyla uyanırken, kar ...
Türk Kızılay Palandöken Şubesi dua aldı
Türk Kızılay Palandöken Şubesi, Dünya Engelliler Günü Sebebiyle dezavantajlı ...
 
Erzurum ve Ardahan karla buluştu
Erzurum’a yılın ilk karı düştü. Bölgede Kars ve Ardahan başta olmak üzere ...
'Topraktan Sofraya Şeker Pancarının Zarafeti'
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ...
Dünyanın ikinci büyük krateri havadan böyle görüntülendi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanın ikinci büyük krater gölü olma ...
 
Kızıldağ ve Sakaltutan beyaza büründü
Kar yağışının görüldüğü Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan ve Kızıldağ ...
Karnavas bezi Kahire'de tanıtıldı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Köyü’nde el emeğiyle dokunan geleneksel ...
Kızıl Şahinler özgürlüğe uçtu
Erzurum’da bitkin halde bulunan iki kızıl şahin tedavi ve bakımlarının ardından doğaya bırakıldı.
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva