Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
22 Aralık 2017 Cuma - 17:16

25 yıllık hayal gerçek oluyor

25 yıllık bir hayal olarak Batı Kampüsü girişine konumlandırılması planlanan Buz Eserler Müzesi Projesi için KUDAKA’dan 2 Buçuk Milyon TL destek çıktı.

25 yıllık hayal gerçek oluyor

25 yıllık bir hayal olarak Batı Kampüsü girişine konumlandırılması planlanan Buz Eserler Müzesi Projesi için KUDAKA’dan 2 Buçuk Milyon TL destek çıktı. Yaklaşık 2 bin metrekare alanda kurulması planlanan müze binası için de DAP’tan gelecek yanıt bekleniyor.

Buz Eserler Müzesinin kendileri için 25 yıllık bir hayal olduğunu kaydeden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, müzenin iç mekân alımı, buz üretim tesisleri, makine tesisatı gibi harcamaları için KUDAKA’dan Yaklaşık 2 Buçuk Milyon TL destek çıktığını belirtti.  Yaklaşık 2 bin metrekare alana konumlandırılması planlanan müze binası için de DAP’a proje sunduklarını dile getiren Bulat, olumsuz cevap gelmesi durumunda fakülte atölyelerinden birinin müzeye dönüştürüleceğini ve buz üretimi yapılacağını ifade etti. Buz müzesinin Batı Kampüsü girişinde yapılmasının planlandığını kayda geçen Bulat, bu noktada 2026 Kış Olimpiyatlarına hazırlanan Erzurum’a büyük katkı sunulacağına dikkat çekti.

Bulat, “Olimpiyat Oyunları öncesinde böyle bir müzenin faaliyete geçmesi demek, bölgenin ekonomisine, ilin turizm potansiyeline, kültürel tanıtımına büyük katkı sağlaması demektir” diye konuştu.

“BUZ ESERLER MÜZESİ” PROJESİ

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Bulat, “Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doğu’da kapasite olarak çok önemli bir misyona sahip. Fakültemiz çok aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Geçen yıl bildiğiniz üzere EYOF’ta Erzurum’un kültürel değerlerini, eski mimari yapılarını Rektörlüğümüzün arkasında yer alan anıtın orada bir sanat sokağına dönüştürmüştük. Bütün şehrimiz, kent halkımız bundan çok etkilenmişti. Halkın kabine dokumayı başardık.  Buz müzesi bizim 25 yıllık bir hayalimizdi. Bu noktada Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ilıcalı ile takaslarca bulunarak buz müzesi projemizi dile getirdik. Erzurum’a bir Buz Müzesi kurulursa, EYOF sokağı gibi faaliyetler sürekli yapılır, kış şehri olduğu için de Erzurum’un tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağını ifade ettik. Böyle bir düşüncemiz olduğunu ve bunu 2010 yılında hayata geçiremediğimizi vekilimize aktarınca, o da bunu projelendirin, bende bunu Ankara’ya taşıyayım dedi. Sözünde durarak projemizi meclise taşıdı, meclisten de olumlu yanıt çıkınca Cazibe Merkezleri Programı kapsamında bir proje vermemiz istendi” diye konuştu.

KUDAKA’DAN 2 BUÇUK MİLYON DESTEK

Müzenin iç alımı, atölye ve malzeme desteği için yaklaşık 2 buçuk milyon destek verdiğini belirten Bulat, “Buz müzemiz ile ilgili projemizi sunduk, KUDAKA’dan geçti. Müzenin iç mekân alımı, buz üretim tesisleri, makine tesisatı gibi harcamaları Yaklaşık 2 Buçuk Milyon kadar bir ücret çıktı projemize. KUDAKA bina ile ilgili talebi sağlamadığı için, biz projemizi DAP’a da sunduk. Bina için de Rektörümüze Vekilimiz Ilıcalının destekleri doğrultusunda bir proje hazırlattık. Proje DAP´a sunuldu, büyük modern bir müze tasarımı yapıldı” ifadelerine yer verdi.

BİNA PROJESİ DAP’TA

Müzenin bina projesinin DAP’a gönderildiğin belirten Bulat, olumlu yanıt gelmemesi durumunda atölyelerden birini müzeye dönüştüreceklerini ve üretime başlayacaklarını kaydederek, “Şimdi DAP’tan projenin onaylanması noktasında umudumuz devam ediyor ama eğer olmazsa KUDAKA’nın desteği ile atölyelerimizden birini buz üretim tesisine dönüştüreceğiz. DAP’tan bina projemiz geçerse, yaklaşık 2 bin metrekare alanda bahçesi, içinde kafeteryası, sergi alanı, buz üretim atölyeleri, workshop atölyesi gibi alanlarının bulundu bir yeri hayata geçireceğiz. Erzurum 2026 hedeflerine, Olimpiyat Oyunlarının burada yapılmasını planlıyor, hükümette bunu destekliyor. Oyunlar öncesinde böyle bir müzenin faaliyete geçmesi demek, bölgenin ekonomisine, ilin turizm potansiyeline, tanıtımız a büyük katkı sağlayacaktır. Kentin böyle bir açığı ve insanlarımızın bun yönde bir talebi var. Bu sayede fakülte olarak biz de önemli bir misyonu yerine getirmiş olacağız. Geçen sene EYOF Sokağı için Antalya’dan buz getiriyorduk, ama artık KUDAKA’nın verdiği destekle birlikte kendimiz buz üretebileceğiz.  DAP’tan destek çıkmasa dahi biz buz üretebileceğiz. Buz müzesinin Batı Kampüsünün girişinde Eczacılık ve Hukuk Fakültelerinin arasında kalan büyük boşluğa konumlandırılması planlanıyor.  Bina projemiz geçmezse, atölyelerimizden birini buz müzesine dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Türk Edebiyatında Erzurum yaklaşımı: Ayraç
 
ÇKS başvuru süresi uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Edebiyatında Erzurum yaklaşımı: Ayraç
Erzurum’dan neşet eden Ayraç Dergisi, kitap tahlili ve eleştirileri noktasında ...
Yazarlar Aşkale’de gençler ile buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı; Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğünün projelendirdiği ...
Büyükşehir'den “Kaside ve ilahilerle Kur’an Tilaveti”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 1001 Hatim etkinlikleri kapsamında “Kaside ...
 
Duman hayranlarıyla buluştu
Türkiye’nin en genç festivali ICEBREAK'in ikincisi Palandöken’de gerçekleşti.
Yakutiye GM'den ‘Anadolu Destanı’
Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro kulübünün 50 kişilik ekiple sahneye koyduğu ...
Ünlü Sanatçı Oğuzhan Koç Forum AVM'de hayranlarıyla buluştu
Erzurum, Forum Erzurum’u tercih etti: Hayranları Oğuzhan Koç’la coştu
 
Yılın en çok izlenen filmleri belli oldu
Yılın en çok izlenen filmi Şahan Gökbakar’ın serinin son filmi olan ‘Recep ...
Aydemir: ‘Dilimiz, Alvarlı Efedir, Hacı Bektaş-ı Velidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Grubu adına Türk ...
Turizmde 2017 bereketi
Kültür ve Turizm il Müdürü Cemal Almaz, 2016 yılına göre 2017 yılında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva