Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Mayıs 2023 Perşembe - 11:38

2. OSB’ye 150 milyon dolarlık yatırım

Dünyada 80'den fazla ülkeye bobin temizlik kağıtları ihraç ettiklerini ifade eden Orhan Öğücü, yapılacak yatırımla Erzurum’un günün en iyi teknolojisini içeren tesislerinden birine sahip olacağını belirtti.

2. OSB’ye 150 milyon dolarlık yatırım

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB), kağıt, tekstil ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ve İstanbul Sanayi Odası’nın En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 200 içinde yer alan Lila Grup’un 3. Etap’ta 130 dönümlük bir alana yapacağı büyük yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bir süredir Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile Erzurum’a yapacakları yatırımla ilgili yer tahsisi ve teknik konuları görüşen Lila Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Lila Kağıt Genel Müdür Yardımcısı Gökben Kaya’yla birlikte ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Ziyarette, Erzurum’a yatırım yapmaya karar verdikleri andan itibaren kendilerine destek veren ve sürecin hızla ilerlemesi için büyük çaba gösteren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’a teşekkür eden Lila Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, 2. OSB, 3. Etap’ta yer tahsisi tamamlanan ve sözleşmesini imzaladıkları yatırımın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dünyada 80'den fazla ülkeye bobin temizlik kağıtları ihraç ettiklerini ifade eden Orhan Öğücü, yapılacak yatırımla Erzurum’un günün en iyi teknolojisini içeren tesislerinden birine sahip olacağını belirterek, burada kurulacak tesisten yılda yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Öğücü şöyle devam etti; “Yüzde 100 sermayeli bir Türk şirketi olan ve üretimlerini Tekirdağ Çorlu'daki modern tesisinde sürdüren Lila Kağıt olarak Erzurum II. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan yeni fabrikamızla mevcutta 270 bin ton olan yıllık üretim kapasitesini 340 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Özel sektörün Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde yapacağı en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak tesisimiz, aynı zamanda Erzurum'daki ilk temizlik kağıdı fabrikası olacak. Çevreye duyarlı yaklaşımı ile öne çıkan şirketimiz, tesise kurulacak güneş panelleri ile tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyor” diye konuştu.

Projesi hazırlanan ve Haziran ayında temeli atılıp inşaatına başlanması planlanan yatırımın toplamda 150 milyon Doları bulacağı, kurulacak tesiste ilk etapta 500 kişinin istihdam edileceğini ve bu rakamın 3 yıl içerisinde 2 bin 500’ü bulmasının hedeflendiğini dile getirildi.

ÖZAKALIN, “YATIRIMCILARIMIZI EL ÜSTÜNDE TUTUYORUZ”

Fabrikanın, şehrin sanayileşme hamlesine destek olacak, üretim, ihracat ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunacak önemli bir ağır sanayi yatırımı olacağına inandıklarını kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ise, yatırımı gerçekleştirecek olan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü’nün şahsında yatırım kararına imza atan bütün şirket yetkililerine teşekkür etti. 

2. OSB Müteşebbis Heyeti olarak yatırım için Erzurum’u tercih eden her müteşebbisi el üstünde tuttuklarını vurgulayan Özakalın şunları söyledi; “Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bizler yatırımcılarımızın işlerini kolaylaştırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. İnşallah 2. OSB 3. Etap alanımız bu kağıt fabrikası gibi şehrimizin sanayisine değer katacak yeni yeni yatırımlara ev sahipliği yapacak. Ancak burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. 3. Etap alanının mutlak surette genişletilmesi gerekiyor. Mevcut 1 buçuk milyon metrekarelik alanda yatırımcılarımızın yer tahsisi taleplerini karşılamamız mümkün değil. Ulusal çaptaki firmaların 2. OSB’ye olan ilgisi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu heyecanımızın devam etmesi ve sanayimizin gelişmesi için bu fırsatları mutlaka azami oranda değerlendirmemiz lazım. Zaten her geçen gün yerel yatırımcılarımızın da 3. Etaptaki yer talepleri artıyor. Bu sebeple, yerel ve ulusal çaptaki yatırımcılarımızın taleplerine karşılık verebilmek için alanın genişletilmesiyle ilgili adımların bir an önce atılması ve şehrimizin 6. Bölge desteklerinden direkt yaralanacağı bir teşvik düzenlemesinin vakit kaybedilmeden yapılması büyük önem arz ediyor.”

“YAN SANAYİ GELİŞECEK”

Büyük çaptaki sanayi yatırımlarının Erzurum’da yan sanayinin gelişmesinin de yolunu açacağına dikkati çeken Özakalın, “Şehrimizde büyük sanayi yatırımlarının sayısı arttıkça bunlara bağlı yan sanayi yatırımları da çoğalacak ve vasıflı vasıfsız eleman istihdamı artacaktır. Hem yatırımcılarımız hem de şehrimizin sanayicisi, esnafı ve ticaret erbabı kazanacak. İnşallah dile getirdiğimiz ve sanayileşmemizin önünde engel teşkil ettiğine inandığımız sorunlarımızı en kısa sürede çözer, şehrimizi yatırım ve sanayileşme anlamında bir üst seviyeye çıkarırız.” diye konuştu.

 
‘Müzeler hem geçmişimiz hem geleceğimiz’
 
ATAUNİ’de Performans İzleme süreci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP BKİ’den çiftçilere ekipman desteği
Ağrı Valiliğine bağlı İl Özel İdaresi DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ...
Erzurum’un 5. Bölge payı yüzde 8.2 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik Bölgesinde ...
Erzurum Nisan ayı konut verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK 2023 Nisan dönemi iller konut satış istatistiklerini ...
 
KUDAKA’dan 7 projeye destek
2023 Yılı SOGEP Kapsamında Erzurum’dan 3, Erzincan ve Bayburt illerinden ...
Erzurum’da refah arttı, hanehalkı sayısı düştü
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2008 yılında 5 kişi olan ortalama ...
Kişi başına 49.5 bin TL kredi kullandık
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İlde 2023 Mart ayı ölçeğinde kişi başına düşen ...
 
Nisan ayı bütçe verileri açıklandı
Merkezi yönetim bütçesi Nisan ayında 132 milyar 471 milyon TL açık verdi.
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 654’e ulaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2023 yılı Mart ayı kaydında 9 bölgesel; ...
DHMİ Nisan ayı Erzurum verilerini açıkladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2022 yılı Nisan ayına göre, 2023 diliminde Erzurum ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva