Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>GUNDEM
17 Nisan 2012 Salı - 11:54

1. marketler savaşı

Palandöken Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıldır gündeme alınan 1. marketlerin yenileme projesine Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından...

1. marketler savaşı

Palandöken Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıldır gündeme alınan 1. marketlerin yenileme projesine Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından engel konulmasına esnafın tepkisi bitmek bilmiyor.

M.Hanifi AKSAKAL 

1 marketlerin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine alınarak ‘Kentsel Dönüşüm’ alanı ilan edilmesi buradaki esnaf tarafından tepkiyle karşılanıyor. Tapulu mülklerinin istişare edilmeden kanunsuz olarak kentsel dönüşüme dahil edilmesinin hukuk dışı olduğunu ileri süren esnaf, bu karardan vazgeçilmesini istiyor.

 

Palandöken İlçesi Yenişehir semti girişinde bulunan 1. Marketler mevkiinde bulunan toplam 52 işyeri akıbetleri konusunda kendilerine hiçbir bilgi verilmediğinden yakınıyorlar. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın söz konusu yerlerin çehresinin değiştirilmesi amacıyla yaptığı anlaşma sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in meclis kararıyla bölgeyi kentsel dönüşüm alanına çevirme kararının kişisel husumetlerden kaynaklandığını söyleyen esnaf şimdilerde Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İbrahim Sar (Lokantacı)

Buradaki tüm dükkanlar mülk sahiplerinin tapulu yerleri. Daha önceki beledi başkanları da buranın güzelleştirilmesi için yeni projeler ile karşımıza çıktılar. Fakat Palandöken belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’ın müteahhit firma ile bizim için yaptığı pazarlık sonrasında dükkanlarımızın asma katlı olarak verilmesinin yanı sıra 7 kat ve üzeri yapılması halinde konut vereceği teklifi bizi mutlu etti ve kabul ettik. Ne var ki yıllarca buranın gelişmesi için tek bir çivi bile çakmayan Erzurum Büyükşehir belediye Başkanımızın bu tavrına anlam veremiyoruz. Şimdi bizi muallakta bıraktı. Burada ne yapılacaksa bizzat bizleri haberdar  etmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Metin Suci (Mağazacı)

13 yılı burada olmak üzere 35 yıldır esnafım. İstişare edilmeden, mülk sahiplerinin  onayı alınmadan kentsel dönüşüm kararı alınması keyfi bir uygulamadır. Hukuki haklarımızı kullanacağız. Başkan Küçükler ve belediye meclisinin aldığı bu kararı mahkemeye taşıyacağız. İşyerlerimizin oldu bittiye getirilerek yıkılmasına göz yummayız. Bizi sindirmek için yaptıklarını düşündüğümüz bu uygulamaya karşıyız. Burası için ne yapılacaksa esnaf muallakta bırakılmadan bilgilendirilmelidir.

 

Faruk Aydın (İnternet Kafe İşletmecisi)

Mevcut mülkiyetlerde kentsel dönüşüm konusunda karar alınacaksa anlaşma yolu esastır. Burası dağ mahallesi değildir. Burası metruk binaların olduğu bir mahal değildir. Yıkılan yerlerin yeniden inşası gerekir. Başkan küçükler yeni yer yaptığında mutlaka bizden bunun karşılığını talep edecektir. Burada ki esnaf istenilecek olan rakamları ödeyebilecek midir bunu iyi hesap etmek gerekir. Yenişehir’in gelişmesine yıllarca katkı sağlayan bu bölgenin şimdi metruk gibi gösterilerek yok edilmesine kimsenin hakkı yoktur. Yıllarca buranın belirsiz durumundan dolayı esnaf tek bir çivi bile çakmadı. Şimdi ise yıkılması gerektiğini söylüyorlar. Buna müsaademiz yoktur kanunu haklarımızı kullanacağız.

 

 

Kemal Sar (Lokantacı)

Proje ortaya atıldığında Başkan Bulutlar, en ufak çatlak seste bu projeyi yapmayacağını söyledi. Bizde 52 esnaf başkanın sözüne itibar edip kabul ettik. Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. 100 güne yeni yerlerimizin teslim edileceği sözünü aldık. Esnafımız zaten AVM yüzünden zarar ediyor. Yeni yapılanmaya girersek rekabet edebileceğimizi düşündük. Hayallerimiz Başkan Küçükler’in hırsına kurban gitti. Neden böyle bir karar aldığını anlamış değiliz. Erzurum için ilçemiz için güzel bir proje engellenmemeliydi.

 

Recai Adil (Camcı)

Yıllardır bölgemizdeki işyerleri bir çok kişinin geçim kaynağı olmuştur. Buraların yıkılması ile bu güne kadar gelmiş olan esnafımızda maddi ve manevi çöküşlere sebebiyet verecektir. Bölgemizde çok modern iş yerleri de bulunduğu gibi tadilat görmesi gereken iş yerleri de bulunmaktadır. Bunun sebebi yıllardır bu bölgenin belediyeler tarafında hem çevre düzenlemesi hem de imar sorunundan yaşanan sıkıntılardan dolayı bölgemiz tam anlamıyla ihmal edilmesidir.

 

 

 

 

 

 
Öztaş çiftçileri uyardı
 
Her şey huzur için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasette hoşgörü rüzgarı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Milliyetçi Hareket Partisi ...
Pasinler'de çiçeklerle karşıladılar
İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN PASİNLER’DE
Bakan Şahin 5 işçiyi yutan gölette
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçtiğimiz hafta Erzurum'un Aşkale ilçesinde...
 
'Maskelerini her yerde düşüreceğiz'
Terör örgütü tarafından kandırılan dağlardaki gençlerin yaşının 40’ı geçmediğini ...
Hareketli bir yatırım sezonu geçireceğiz
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, 2012 yılında daha ...
Bakan Şahin Erzurum'a geliyor
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ...
 
Allah devlete zeval vermesin
SOSYAL DUYARLILIK
Burası eğitim kurumu!
Erzurum’un Terminal Mahallesi'nde bulunan Celal Akın ilköğretim Okulu ...
AİLE HEKİMLİĞİ RAYINA OTURDU
Türkiye’de Aile hekimliği sisteminin uygulandığı pilot illerin başında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva