Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
HABERLER>SÄ°YASET
22 Kasım 2012 Perşembe - 02:52

'İslam Dünyası için namus meselesi'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin, "Filistin bütün İslam dünyası için namus meselesidir." dedi

 İslam Dünyası için namus meselesi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin, "Filistin bütün İslam dünyası için namus meselesidir. Bir an önce Türkiye’nin liderliğinde kurulmuş D8’ler harekete geçirilerek İsrail hangi dilden anlıyorsa onun dilinden konuşarak bu konuya müdahale edilmesi gerekir” dedi.
Partisinin Erzurum İl Teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in Gazze saldırısının İslam dünyası için namus meselesi olduğunu kaydeden Tongüç, "İsrail yaklaşık 1 haftadır yine Filistin’in Gazze bölgesinde katliama girişti. Bu bölgede bir devlet terörü uygulayarak dünyanın gözlerinin içine baka baka yüzden fazla Filistinli kardeşimizin şehit olmasına ve bine yakın çoluk çocuk, kadın erkek demeden hiçbir ayrım yapmadan Hamaslı yöneticileri imha ediyoruz adı altında maalesef dünyanın en gelişmiş füzelerinin kullanarak büyük devlet katliamına girmiştir. Bu katliamın ortadan kaldırılması için harekete geçmesi beklenen ise ölenler Filistinli ve Müslümanlar olduğundan en ufak rahatsızlık bile duymuyor. Birleşmiş Milletler milli görüş hareketinin başladığı andan itibaren bu dünya kan ve gözyaşından başka bir şey vermiyor. Filistin bütün İslam dünyası için namus meselesidir. Oradaki İslam dünyasının durumu neyse bütün İslam dünyasının durumu da aynı noktadadır. Yani Filistin, İslam dünyasından uzak tutmak mümkün değildir. Bir an önce Türkiye’nin liderliğinde kurulmuş D8’ler harekete geçirilerek İsrail hangi dilden anlıyorsa onun dilinden konuşarak bu konuya müdahale edilmesi gerekir” dedi.
Türkiye'de ekonomik olarak zor bir süreç yaşandığını dile getiren Tongüç, “Zam yapılması karşısında şikayette bulunan insanlarımıza karşı Başbakanımız zam yapmayalım da Yunanistan gibi mi olalım diye mühim bir söz ifade etti. Türkiye ekonomik anlamda yaşamış olduğu durum faize ödediği paralar ve yatırıma ayrılan paralara baktığımızda 2012 bütçesinde olduğu gibi 2013 bütçesi de maalesef faiz bütçesi olmaktan kendini kurtaramadı. Türkiye son 6 ay içerisinde elektriğe, doğal gaza ve petrole zam yaptı” diye konuştu.
Yakın zamanda TBMM’den çıkan ve şu anda Cumhurbaşkanının önünde olan büyükşehirler yasası ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tongüç, “İl mülkü sınırları, büyükşehir sınırları haline gelmiş olmaktadır. Büyükşehirlerin bünyesinde 16 olan büyükşehir sayısı 29’a yükseldi. Büyükşehirlerin yasasının uygulanmasıyla büyükşehirlerin kapsamında olan bütün köyler ortadan kalkmış olacak. Büyükşehirlerin bünyesinde nüfusları ne olursa olsun beldelerin tüzel kişilikleri ortadan kalkacak. İl özel idareleri de ortadan kalkmış olacak. Bu yasa sonrasında büyükşehirler bünyesinde olan bütün köylere hizmet etmek zorunda kalacak. Onu hangi bütçeyle yapacağı hususunda açıkladıkları yok. Bunu ya genel bütçeden yapacaklar ya da farklı yollar bulacaklar. Bu yasa çerçevesi içerisinde 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerde köylerden bir şey alınmayacak. 5 yıl sonra yapılan hizmetlerin giderleri ise köylüden çıkacaktır” diye konuştu.
İdam tartışmalarına da değinen Tongüç, şunları söyledi:
“İdam konusunda hükümetin söylemden başka hiçbir adımı olmadı. Canı yananın bu konuyla ilgili olarak ciğeri kimin yandıysa onun hesabının ondan sorulmasını yani diyebilirim ki benim canım yandı onun da yansın veya ben affettim diyebilir veya da şu kadar bedelle affettim bu işi sineye çekiyorum diyebilir.”

 
Ayık'tan yazılı savunma
 
Talanov'dan ATAÜNİ ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce HEM, şimdi kültür merkezi..
Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi Müdürlüğü’ne ait Havuzbaşı’ndaki ...
Meclis bütçeye yoğunlaştı
Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi toplantıları devam ediyor.
Yavilioğlu'ndan güvenlik değerlendirmesi
Yavillioğlu, ”Güvenlik sistemleri gelişen ve değişen dünyada yoğun bir şekilde kullanılıyor. "dedi
 
MHP'de görev dağılımı
MHP Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk, genel ...
Erzurum 2 Bakanı ağırlayacak
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ...
Baransu Erzurum’da neler yaşadı?
Yaptığı haberlerle gündem yaratan, hep tartışmaların odağında olan Mehmet ...
 
'Yüreğimiz kanadı'
Yavilioğlu helikopter kazası sonucu şehit olan 17 askerin milletin yüreğini acıttığını söyledi.
Akdağ şehidimizi uğurlayacak
Güneş’in Erzurum’daki cenaze törenine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın ...
Ceylan Başkanlığa seçildi
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Geleneksel Spor Dalları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva