Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>ASAYÄ°Ş
13 Ekim 2018 Cumartesi - 11:12

"Terörle mücadele devam edecektir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, "Terör ister Suriye, ister Irak topraklarında, ister Fırat'ın doğusu, ister batısında ülkemize, milletimize zarar verme kabiliyeti var olduğu müddetçe devam edecektir. 'dedi

 Terörle mücadele devam edecektir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, "Terör ister Suriye, ister Irak topraklarında, ister Fırat'ın doğusu, ister batısında ülkemize, milletimize zarar verme kabiliyeti var olduğu müddetçe devam edecektir. Bizim amacımız ülke sınırlarımızı ve milletimizi her türlü füze, roket saldırılarından muhafaza etmektir" dedi.

Yıldırım, İsviçre ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı. Yıldırım, Parlamentolararası Birlik Başkanı Gabriela Veras'ın davetine icabetle Birliğin 139. Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere Cenevre'ye gittiğini söyleyerek, ziyarete TBMM Katip üyeleri Şeymus Dinçel ve Burcu Köksal, İdare Amiri Mahmut Toğrul, Parlamentolararası Türk Grubu Başkanı İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Türk grubu üyeleri Ankara milletvekili Arife Polat Duygun, Zeynep Yıldız, Murat Emir, Mevlüt Karakaya, İzmir milletvekili Ednan Arslan, Asya Parlamenterler Birliği Türk Grubu Başkanı Ankara milletvekili Asuman Erdoğan, İslam İşbirliği Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Antalya milletvekili Feridun Bahşi'nin eşlik ettiğini ifade etti.

Yıldırım, "Ziyaret çerçevesinde İsviçre'de yaşayan vatandaşlarımızla Lozan Türk Birliği'nde bir toplantıda bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KONUSU

Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili tekliflerinin komisyona havale edilmediği iddiasına yönelik soruya, "O kanunun gelişi 1 Ekim. Paniğe lüzum yok, her şey yolunda gidiyor. Meclis üzerine düşen görevi yapıyor. Öyle çok fazla heyecanla hareket etmeye gerek yok. Önümüzde yoğun gündem var" şeklinde konuştu.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Temmuz ayından bugüne kadar 355 tane kanun teklifi verilmiş. 355 tekliften 352'sini komisyonlara sevk etmişiz. 3 tane başkanlıkta. Gerekli işlemleri yapılıyor. Ayrıca 26. dönemde verilip kadük olan 769 tane kanun teklifi var. Bunları da 27. dönem başlangıcında görüşülmek üzere komisyonlara göndermiş bulunuyoruz. Şu anda Meclis komisyonlarının gündeminde binin üzerinde kanun teklifi var. Bir yasama yılında bu kadar kanun çıkardığımız vaki değil."

Brunson davasına ilişkin soruya Yıldırım, "Türkiye hukuk devletidir. Davanın, dosyanın içeriğini bilmiyoruz. Yargıçlarımız, savcılarımız hukuk devletinin kuralları içerisinde gereken kararı verecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Münbiç açıklamasına yönelik soruya Yıldırım, "Amerikalılar oraya çok meraklılar. Bizim ilgilendiğimiz PKK uzantılarıdır. Suriye'de faaliyet gösteren PKK'dır. Burada Amerika ile Türkiye bir işbirliği ile burayı terörden temizlemeyi ve çoğunluğu Araplardan oluşan yerli halka burayı teslim etmeyi hedefliyor. Üç aylık plandı. Beklendiği şekilde yürümüyor. Obama döneminden beri devam eden meseledir. Terör ister Suriye, ister Irak topraklarında, ister Fırat'ın doğusu, ister batısında ülkemize, milletimize zarar verme kabiliyeti var olduğu müddetçe mücadele devam edecektir. Bizim amacımız ülke sınırlarımızı ve milletimizi her türlü füze, roket saldırılarından muhafaza etmektir" dedi.

İş Bankası tartışmasına yönelik soruya Yıldırım, "Bu konuda Meclis'e ulaşan herhangi bir teklif yok, talep de yok. Bütün teklifler gelince süresi içinde gider" ifadelerini kullandı.

 
YÖK'ten kayıt müjdesi
 
Selçuk: "Çocuk işçi oranı düştü"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars’ta terör operasyonu: 6 gözaltı
Kars merkezli 3 ilde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması yönelik ...
TSK, "Mavi Balina Tatbikatı" görüntülerini paylaştı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ev sahipliğinde ...
Hainlere darbe
Muş’ta PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyet ve eylemlerinin tespitine ...
 
Siber polisten 12 ilde operasyon: 34 gözaltı
Operasyonda çetenin ülke genelinde 20 milyonluk vurgun yaptığı öğrenilirken, ...
Varto’da 5 terörist etkisiz hale getirildi
Muş’un Varto ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda ...
Soylu'dan valiliklere 'harekete geçin' talimatı
Valiler, fahiş fiyat uygulayanlara "genel emir" çıkaracak . İçişleri Bakanlığı, ...
 
"635 güvenlik korucusu görevden uzaklaştırıldı"
İçişleri Bakanlığı, terör örgütlerine ve devletin milli güvenliğine karşı ...
Soylu afetlerde insan ihmallerine dikkat çekti
Soylu, doğal afetlerde öldürenin doğa değil, insan ve insan ihmali olduğunu ...
10 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Erzurum’un da yer aldığı 10 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva