Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>SÄ°YASET
12 Ağustos 2014 Salı - 13:47

'Kars bir Erzurum değildir'

Kılıç, ‘Şimdi bu yüksekliğin göreceli değerlendirmesini yapmak lazım. Bayburt’ta yüzde 80 oy aldık. Rize’de, Konya’da, Karaman’da böyle oylar aldık. Ama Kars’ın toplumsal yapısı, coğrafi konumu, siyasi etkileşimleri farklıdır. Bölgeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Kars bir Erzurum değildir'

 Kars bir Erzurum değildir

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, halkın çoğunluğunun oylarını alarak Cumhurbaşkanı seçilmesini, 13 parti ile adayları Ekmelleddin İhsanoğlu’nun çatılarının başlarına çöktüğünü belirtti.

 Prof. Dr. Yunus Kılıç, büyük bir çetenin ihanetiyle yürütülen bir seçim geçirdiklerini söyledi.

 Kılıç; “Bu adamın ruh halini ve psikolojisini düşünün. İnsanoğlunun en ahlaksızı budur. Birlikte büyüttüğümüz ve ihanetini görmeye başladığımız büyük bir çete daha ve bunların ihanetiyle yürüttüğümüz bir seçim geçirdik. Bu arada öyle semirmiş, öyle büyümüşler ki basını, medyayı, parayı, kurumları, polisi, askeri ele geçirmişler. Bizim bunlarla yürüttüğümüz bir mücadele var. Biz vatandaşla yürüttüğümüz bir mücadele değil, halkın gönlünde sizler zaten vardınız. Bunu halk 8 seçim üst üste gösterdi. Dünya’da hiçbir partiye nasip olmamış bir desteği bu halk göstermiş zaten. Bu seçim böyle bir seçimdi ve şu huzur içerisinde olmanız lazım. Biz Kars’tan hep sevgi, saygı, hürmet gördük. Hep huzurlu gidiyoruz ama bugünkü ferahlığımız bir başka. Çünkü sizin huzurunuzla gidiyoruz bugün. Kars, 40 yıldır emek veren her türlü mücadeleye destek veren, fedakârlık ve yiğitlik gösteren bu adama günü geldi, kendi vicdanından gelen sesi dinledi. O’nu, bunu dinlemedi. Altına su çekmiş kavak ağaçlarında ince ince dallardan oluşturulan çatıyı hiç dikkate almadı. Bu ülkenin ortasında kocaman bir çınar ağacı gibi duran Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında toplandı. Oradan birileri birilerini çekip uzaklaştırdı ama bir ikisi daha sarıldı. Dimdik getirip Çankaya’nın başına oturttular. Bu vicdan rahatlığıyla gidiyoruz. Biz vicdanen bu ülkede yaşayan herkese, dünyada elimizin ulaşabildiği hangi coğrafya varsa hepsine el uzatan bir adama gereken desteğimizi verdik. Ne mutlu bize ki bizde bu süreç içerisinde bulunmuş olduk” dedi.

“ERDOĞAN HİZMETİ 40 YILDIR BÜTÜN ÜLKEYE YAPTI”

Erdoğan, hizmeti 40 yıldır bütün ülkeye yaptığını ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Ama son üç yıldır biz de vardık. Bizde bu geri dönüşüm içerisinde nispeten bir parça payımız olmasının huzuru içerisindeyiz. Bizim şu anda baktığımız olay bu. Emin olun siyaseten falan değil. Kars ölçeğine gelince; Biz 2011’de şükürler olsun Kars’ta çok yüksek bir oy aldık. Şimdi bu yüksekliğin göreceli değerlendirmesini yapmak lazım. Mesela Bayburt’ta yüzde 80 oy aldık. Rize’de, Konya’da, Karaman’da böyle oylar aldık. Ama Kars’ın toplumsal yapısı, coğrafi konumu, siyasi etkileşimleri farklıdır. Kars’ta hiçbir zaman öyle oylar beklemek doğru değil. Bölgeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Kars bir Erzurum değildir. Kars’ta 8 seçimdir ard arda artan ciddi bir oyumuz var. Şimdi tekrar o güzel günlerimizi yakaladık hatta biraz üzerine çıktık. Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi buydu. Yerel seçimlerde bir yol kazası yaşadık. Canımızı sıktı, üzüldük. Bazen hepimizin yaşadığı yanlış tercihler olabilir. İyi değerlendirmeler yapamamış olabiliriz. Ama bir şeyi hep beraber öğrendik; Halka rağmen hiçbir şey olmuyor. Halk ne diyorsa o dur. Bizim o zaman bunu pek yerine getiremediğimiz oldu. Ama şimdi onu toparladık ve üzerine çıktık. AK Parti’ye olan sevgiyi yeniden test ettik. Biz gördük ki halk hala AK Parti’yi seviyor” diye konuştu.

 Siyaset bir günlük iş değil ama biz bulunduğumuz süreçte sizin katkılarınızla bu süreci çok güzel bir şekilde sonuçlandırdık diyen Kılıç; “Belli bölgelerde insanları canından bezdiren tehditler var biliyoruz. Ama bunlara rağmen eski oylarımızın altına düşmedik, üzerine çıktık. Oralardan eksilenleri başka yerlerden kapattılar. Teşkilat böyle bir şeydir. Bir yerden eksilir, bir yerden kapanır ama sonuca bakmak lazım. Sonuç olarak biz bu ince kavaklardan oluşturulmuş olan çatının ikisinin, 12-13 parti diyorlar ama ben 10 tanesinin adını bile bilmiyorum. Kars’ta bunların hepsini topladık ve ikiye katladık. Çatıları üzerlerine çöktü. Şimdi hepsi kendi kalınlığına göre dalını alsın götürsün” şeklinde konuştu.

 
Tekman’da 2 iş makinesi yakıldı
 
ÖĞ-DER’den kıyafet eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK, geçici sonuçları açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili geçici sonuçları ...
Erzurum’da ‘Erdoğan’ coşkusu
Kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Başbakan ...
Sekmen: ‘Vatana, millete hayırlı olsun’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen ile birlikte ...
 
Pazaryolu ‘yüzde 90 Erdoğan’ dedi
Erzurum’un 20 ilçesi içinde Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oranda oy ...
Sekmen Hınıs ve Karaçoban’daydı
Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak ...
‘Niçin Erdoğan’ kitapçığına yoğun ilgi
DOSİAD'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açıktan tavır koyması vatandaşı memnun etti.
 
Bağımsız Milliyetçiler 'Erdoğan' dedi
Bağımsız Milliyetçiler "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuz Erdoğan'a" dedi.
Yılmaz: ‘Türkiye bir ilki yaşayacak’
Milletvekili Adnan Yılmaz, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ...
Ensar olmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Allah’ın izniyle ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva