Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
2 Ağustos 2022 Salı - 05:31

'Kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermeyiz'

Özdemir, "Biz Aleviler olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizzat kendisiyiz. Ne bu oyuna geliriz ne de kardeşliğimize göz dikenlere fırsat veririz. Bu böyle biline” diye konuştu.

 Kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermeyiz

Özdemir, ‘Biz Aleviler olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizzat kendisiyiz. Ne bu oyuna geliriz ne de kardeşliğimize göz dikenlere fırsat veririz. Bu böyle biline” diye konuştu.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Ankara'da Alevi STK'ları ve cemevlerine yönelik saldırılar hakkında yaptığı açıklamada, “Birtakım siyasi partiler ve bölücü parti HDP, dün bazı illerde açıklamalar yaptı. O yapılan açıklamalar vakfımıza ait değildir. Bizleri hiçbir şekilde bağlamıyor. Olayı siyasallaştırıyorlar. Bu da bizi Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak son derece derinden üzmekte” dedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleşen Alevi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve cemevlerine yönelik saldırılar hakkında vakfın genel merkezinde bir basın açıklaması düzenledi. Başkentin Mamak ve Çankaya ilçelerinde bulunan 3 ayrı cemevine yapılan saldırıda vatandaşlara saldıran ve saldırıdan sonra Eskişehir’e kaçarken yakalanan A.O.K.’nin, o gün vakıfta bulunan Mutlu Aydın’ı (46) kalbinin 3 parmak altından kesici aletle yaraladığını belirten Özdemir, “Şahıs geliyor, zile basıyor. Arkadaşımız Mutlu Aydın kapıyı açıyor ve ‘Buyurun’ diyor. Saldırgan ise ‘Burası Alevi cemevi mi’ diyor. Mutlu Aydın ise ‘Burası vakıf, cemevimiz üstte’ diyor. Saldırgan sonrasında burada ‘ibadet mi yapıyorsunuz siz’ diyor. Mutlu arkadaşımız, ‘ibadethanemiz yukarıda cemevimiz’ diyor. Sonra saldırgan, ‘başka böyle cemevleri nerede var’ diyor. Mutlu arkadaşımız da diyor ki, ‘pandemiden dolayı bazı cemevleri kapalıydı ama biz de Muharrem ayı dolayısıyla açtık, bugün Muharrem’in ilk günü, yemek hazırlığı yapacağız ve Alevi canlara akşam iftarda ikram edeceğiz’ diyor. Bu arada tekrardan saldırgan, ‘Başkan burada mı’ diye soruyor. Tam giderken geri dönüyor tekrar. Arkadaşımız kapıyı kapatmaya çalışırken arkadaşımıza yumruk vuruyor ve arkadaşımız dengesini kaybediyor, yere düşüyor. O arada tekmeliyor, arkadaşımız çığlık atıyor. Kesici aletle kaburgasının alt tarafına yani kalbinin 3 parmak altına bıçak ya da kesici bir alet vuruyor. Arkadaşımız çığlık attığında binadaki komşularımız geliyor. Şahıs buradan yukarı doğru kaçıyor. Bundan sonraki gittiğinde Tuzluçayır’daki diğer cemevlerine sandalyeyle saldırıyor. Biri kapalıymış, camlarını kırıyor. Kendi kullandığı araçla Eskişehir’e giderken şahıs yakalanarak gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

“NE BU OYUNA GELİRİZ NE DE KARDEŞLİĞİMİZE GÖZ DİKENLERE FIRSAT VERİRİZ”

Özdemir, olayın gerçekleştiği andan itibaren bazı sosyal medya ve yayın organlarında yapılan paylaşımlarda olayın yurt dışı bağlantılı bölücü ve terör hesapları tarafından farklı yerlere çekildiğini ifade ederek, “Bu olaylarla ilgili buradan Alevi canlara ve Alevi dedelerimize seslenmek istiyorum, bu tip provokatif olayları dikkate almayalım. Bu saldırılar sadece bizlere değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılmıştır. İstiyorlar ki bu topraklar Suriye olsun, Irak olsun, kardeş kardeşi öldürsün. Birbirine düşman olsun, kin gütsün ki karanlık güçler ve o kukla oynatıcıları, dün olduğu gibi bugün de yarın da milletimizin kanından beslenmeye devam edemeyecekler. Biz Aleviler olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizzat kendisiyiz. Ne bu oyuna geliriz ne de kardeşliğimize göz dikenlere fırsat veririz. Bu böyle biline” diye konuştu.

“BİRTAKIM SİYASİ PARTİLER VE HDP OLAYI SİYASALLAŞTIRIYORLAR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yönetme Kurulu’nun Alevi STK'larına ve cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yapmış olduğu açıklamalara da değinen Özdemir, “Birtakım siyasi partiler ve bölücü parti HDP, dün bazı illerde açıklamalar yaptı. O yapılan açıklamalar vakfımıza ait değildir. Bizleri hiçbir şekilde bağlamıyordu. Olayı siyasallaştırıyorlar, bu da bizi Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak son derece derinden üzmektedir. Ortada yaşanmış bir olay var. Menfur, alçakça, şerefsizce yapılan ve Muharrem ayının ilk günü, yedi cihan serveri Muhammed’imizin torunu İmam Hüseyin efendimizin şehadete yürüdüğü ilk gün. Bir bayan arkadaşımızın kesici aletle vakfımızın içinde, yani bayan İslam aleminde anadır. Biz böyle biliriz. Bir bayanı yumrukla darp edecek şekilde, kesici bir aletle yaralayacak şekilde bu alçak olayı gerçekleştiren şu anda devletimizin kolluk kuvvetleri elindedir” açıklamalarında bulundu.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, saldırıyı gerçekleştiren A.O.K.’nin ailesi hakkında birtakım provokatif paylaşımlar yapıldığını belirtti. Saldırganın ailesi hakkında, bir ailenin evladının işlediği suçtan dolayı suçlu olmadığını vurguladı. Özdemir, saldırganın ailesiyle ilgili hiçbir sorunlarının olmadığını kaydetti.

 
'Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’ dua alıyor
 
Sosyal Konutta tarihi adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’ dua alıyor
Geçmişi 1900'lü yılların başlarına uzanan ve dönemin Bayburt Kaymakamı ...
Malazgirt Zaferi etkinliklerinde geri sayım
Muş'un Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erbaş’tan barış ve bereket niyazı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türk milletinin ve tüm İslam aleminin ...
 
Temmuz ayı haber en'leri açıklandı
Ajans Press, 1-29 Temmuz tarihleri arasında medyada en çok konuşulan başlıkları ...
Din İşleri Yüksek Kurulundan uyarı
Din İşleri Yüksek Kurulu, bir kurul fetvasında geçen hadis-i şerifin bazı ...
Erzurum Kentsel Dönüşümünde yeni adım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde ortaya koyduğu projelerle ...
 
Erbaş’tan Ayasofya Camisi niyazı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ...
‘Basın özgürlüğü güçlü bir demokrasinin gereği’
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, “24 Temmuz Gazeteciler ...
Memiş’ten değerlere saygılı basın vurgusu
Erzurum Valisi Okay Memiş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva