Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
4 Mart 2016 Cuma - 14:27

'Erzurum, ülkemizin yıldızlarındandır’

Erzurum’un Anadolu'nun sağlam, verimli ve bereketli topraklarından bir tanesi olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Erzurum, insan kaynağı ve kalitesiyle ülkemizin yıldızlarındandır. Kardeşlik anlayışıyla ülkesine, bayrağına, milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarılan insanları vardır. “ dedi

 Erzurum, ülkemizin yıldızlarındandır’

Darıca Erzurumlular Derneğine konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Sıddık Topal ve Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Tekin Dursun tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu’na Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve beraberindeki heyet eşlik etti. Ülke ve kent gündemine dair açıklamalar yapan Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye gençliği üzerine değerlendirmelerinde, “Rus işgaline karşı Erzurum’da halk direnişinin simgesi olan Nene Hatun ve Osmanlı ordusu Kudüs'ten çekilirken Mescid-i Aksa'yı koruması için nöbetçi bırakılan Onbaşı Hasan'ın şuuruna sahip gençler yetiştirelim” dedi.

KARA FATMA OYUNU TEBRİĞİ

Daha sonra söz olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Erzurumlular Derneğimizin güzel insanlarıyla bir araya gelmek istedik. Geçen hafta ‘Kara Fatma’ oyunuyla alakalı bir organizasyon için federasyonumuzu tebrik ediyorum. Her zaman sizlerin emrinde ve hizmetindeyiz. Tarihimizi anlama, kültürümüzü yaşatmada sizlerin gayretinizi takdir ediyorum" diye konuştu.

ERZURUM ÜLKEMİZİN YILDIZLARINDANDIR

Erzurum’un Anadolu'nun sağlam, verimli ve bereketli topraklarından bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Erzurum, insan kaynağı ve kalitesiyle ülkemizin yıldızlarındandır. Kardeşlik anlayışıyla ülkesine, bayrağına, milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarılan insanları vardır. Nene Hatunu ve Kara Fatma'yı rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Onların mücadelesi bize örnek oldu. Bu vatan uğruna Allah için canını veren her şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hür ve bağımsız yaşamamız için canlarını verdiler. Bugünde aynı ruhla canlarını veriyor askerimiz ve polisimiz. Şehit ailelerini sahipleneceğiz. Bu geleceğimize de sahip çıkmaktır. Mücadeleyi elden bırakmamak gerekiyor. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlayacağız. Davası ve derdi olmayan gençlik istemiyoruz. Sizler ve bizler yaratanını tanıyan, kitabını bilen, terazisi ve değerleri olan, tarihi ile şühedasını bilen bir gençlik istiyoruz” diyerek konuşmasına devam etti.

Tarih boyunca ülkemizle uğraşan ve rahat bırakmayan düşmanlarımız olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Güneydoğu’da yapılanları görüyoruz. Türk-Kürt kardeşliğimizi asla bozamayacaklar. Kürt kardeşlerimizin ve bu milletin huzuru sonsuza dek sürecek. Lakin bu yol zor bir yoldur. Memleketimize hep beraber sahip çıkacağız. Ülkemizi bölmek isteyen teröristlere Erzurumlular olarak fırsat vermeyeceksiniz. Bu vatan ve bu millet sonsuza dek huzur içinde kalacaktır” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ve devlet olarak insanımıza sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Allaha şükürler olsun ki imkanlarımız var. Çevremizde gördüğünüz garip kalmış ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit edelim ve yardımcı olalım. Biz bu konuda zaten yoğun biçimde çalışıyoruz. Bunun yanı sıra derneklerimizde insanımıza ve gençlerimize; tarihimizi, dinimizi, ahlakımızı, örfümüzü ve geleneklerimizi öğreteceğiz. Bu derneklerin en önemli görevleridir” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük varlığımız çocuklarımızdır. Onları iyi yetiştirmenin yolu da budur. Burası hemşeri derneklerimize örnek olsun. Sizlerin ve neslimizin iyi yetişmesi için bu tür çalışmalar yapalım. Davamıza hizmet edeceğiz. Davamız insanımızın mutluluğudur. Gençlerimiz geleceği sorumlu kişileri olacak” ifadesini kullandı.

Dernek yöneticileri daha sonra Başkan Karaosmanoğlu’na plaket takdim ederken, dernek binasını da gezdirdiler. Bilgi evine dönüşecek yeri çok beğenen Başkan Karaosmanoğlu kısa zamanda çalışmanın yapılması talimatını da verdi.

 

 
Ekonominin nabzı Erzurum’da atıyor
 
‘Haydi Dadaşlar, Tribüne’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nalbantlık zenaati son demlerinde
Erzurum'da nalbantlık mesleğinin son temsilcilerinden olan Dursun Ali ...
'Kışın Gölgesinde Yalnız Bir Çam'a ödül
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği'nin düzenlediği serbest konulu fotoğraf yarışması tamamlandı.
ERVAK’tan Kara Fatma’ya vefa
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Kara Fatma’yı belgesel tiyatro ile Türkiye’ye tanıtıyor.
 
2. Abdulhamit Han, rahmetle anıldı
Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler programı kapsamında Sultan ...
TRT Erzurum Çocuk Korosundan ilk konser
TRT THM Çocuk Korosu, ilk konserini, TRT Türkü’de verdi.
Dede Korkut Diyarı’nda Aşıklar Şöleni
Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Avrasya Âşıklar Derneği tarafından Bayburt ...
 
Şair Genç’ten ‘Yusuf Hüznü’
Erzurumlu Şair Mehmet Yaşar Genç’in 4. kitabı olan ‘Yusuf Hüznü’ adlı eseri çıktı.
Erzurumlu ‘Dede Korkut’a Gidiyor’
Avrasya Aşıklar Derneği ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin Ortaklaşa ...
1. Uluslararası Âşıklar Şöleni Erzurum’da
Avrasya Aşıklar Derneği ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin Ortaklaşa ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva