Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
11 Mayıs 2017 Perşembe - 17:19

'Erzurum için büyük bir ihtiyaçtı'

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Yanmaz, 1 Şubat’ta acil kliniğinin açılması ile birlikte gelen vakalar ve hasta yoğunluğunu öne alan özel açıklamalarda bulundu.

 Erzurum için büyük bir ihtiyaçtı

Acil kliniğinin açılması ile birlikte gelen hasta sayısının arttığını belirten Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Yanmaz, haftada yaklaşık olarak 200’ün üzerinde hasta hayvana baktıklarını kaydetti. Hasta hayvanların genellikle hangi vakalar ile tedavi altına alındığına değinen Yanmaz, merkez olduğu için de hasta yoğunluğunun büyük kısmını Erzurum’un oluşturduğuna dikkat çekti.

HAFTADA 200’ÜN ÜZERİNDE HASTA HAYVANA BAKILIYOR

Hasta yoğunluğuna dikkat çeken Yanmaz, haftada yaklaşık olarak 200’ün üzerinde hasta hayvanın tedavisini sağladıklarını belirtti.

Bu doğrultu da yine haftalık olarak 5-6 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyleyen Yanmaz, “Bildiğiniz üzere 1 Şubat itibari ile acil kliniğimizi açtık. Acil kliniğimizi açtıktan sonra ilk başlarda tek tük hastalar geliyordu. Çok fazla hastamız yoktu. Acillere genelde 1-2 tane hasta geliyordu. Daha sonra ise hasta sayımız oldukça arttı. Şuanda mesela dün gece gelen hasta sayısı 6 taneydi. Ha keza yine önceki gece de yine o kadardı. Gündüz hasta girişlerinin yanı sıra gece de hasta hayvanlarımızın girişi yapılıyor. Önceden Cumartesi-Pazar günleri çalışmıyorduk ama şimdi bu günlerde de 15-20civarında hastaya bakıyoruz. Haftalık baz alırsak yaklaşık olarak 200’ün üzerinde hasta hayvanımıza bakıyoruz. Haftalık olarak yine 5-6 civarında da ameliyat gerçekleştiriyoruz” dedi.

SIKLIKLA GÖRÜLEN HASTA VAKALARI

Hayvan Hastanesine sıklıkla getirilen vakalara değinen Yanmaz, “Kedi ve köpekler genel olarak kırık-çıkık olguları ile sıklıkla hastanemize geliyor. Genel olarak çoğunun durumu ortopedik. Buzağılar özellikle göbek lezyonları dediğimiz, göbek hastalıkları vakaları ile buraya getiriliyor. Erzurum’da bu tür bir uygulama yapılmadığı için sık sık göbek lezyonları ile alakalı vakalarımız geliyor. Kalıtsal bazı hastalıklar var, yani anomali şeklinde doğan buzağılar olabiliyor. İşte ayağı eğri, direk fıtıklı olgular olabiliyor, bizde burada onlara yönelik girişimlerde, ameliyatlarda bulunuyoruz. Büyükbaş sığırlarda ise genel olarak yabancı cisim lezyonları, bağırsak lezyonları görülüyor ve bu sebeple tedavi için hastanemize başvuruyorlar. Bunların yanı sıra genel olarak hayvanlarımızın rutin aşılarını yapıyoruz. Buzağı ishalleri bu aralar çok yoğun, günde 5-6 tane bu vaka ile ilgili hastamız geliyor” ifadelerine yer verdi.

HASTA YOĞUNLUĞUNU ERZURUM OLUŞTURUYOR

Doğu Anadolu Bölgesi’nin geneline hizmet verdiklerini kaydeden Yanmaz, merkez olduğu için hasta yoğunluğunun genelini de Erzurum’un oluşturduğuna dikkat çekerek, “Doğu’da ki tüm illere hizmet vermekteyiz bilindiği üzere. Fakat merkez Erzurum olduğu için hasta yoğunluğumuzu da genel olarak Erzurum oluşturuyor. Onun haricinde Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Ağrı illerimizden de hastalarımız buraya getirilmekte ve tedavileri uygulanmaktadır. Örneğin Kars’ta Veteriner Fakültesi olmasına rağmen oradan da bura yine birçok hasta geliyor. Hastanemizde çok yoğun bir çalışma temposu var. Veteriner Fakültesinden 4 tane öğrencimiz şuan hastanemizde yarı zamanlı olarak çalışıyor. Hafta da 15 saat düzeyinde. Nöbetçi öğrencilerimiz oluyor, her gün 3 tane nöbetçi öğrencimiz bulunuyor burada. Hastalarımızın tedaileri için elimizden gelen çabayı sonuna kadar gösteriyoruz” diye konuştu.

 
‘Erzurum’a da bu yakışır’
 
Su Ürünleri Eğitiminde Erzurum farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı'dan Ulaştırma Politikası değerlendirmesi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TMMOB Erzurum ...
Aydemir: 'Seven dadaş duruşuyla hatırlanacaktır'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un müstesna değerlerinden ...
Seven Hakka yürüdü
Erzurum'un yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Ahmet Hulusi Seven vefat etti.
 
Büyükşehirde Halk Sağlığı gündemi
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa ...
249 Şehide 249 Fidan
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve İletişim Fakültesi tarafından 15 Temmuz ...
Zehirlenen 2 kişi tedavi altında
Uzundere İlçesi’nde iki kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
 
Aziziye'de el emeği göz nuru sergi
Kısa adı AZMEK olan Aziziye Belediyesi Mesleki Eğitim ve Hobi Kursları’nda ...
Makina Mühendisleri gizemi çözdü
Eshab-ı Kiram'dan olan Abdurrahman Gazi'nin Palandöken Dağı eteklerindeki ...
Sivil savunma ve itfaiyecilik çalıştayı başladı
Atatürk Üniversitesi BTC boru hattı şirketi işbirliği ile “Sivil Savunma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva