Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Kasım 2012 Cumartesi - 01:19

'Biz öğretmenlerin eseriyiz'

AK Parti Erzurum Milletvekilleri yayımladıkları mesajla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 Biz öğretmenlerin eseriyiz

AK Parti Erzurum Milletvekilleri yayımladıkları mesajla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
YILMAZ: BİZ ÖĞRETMENLERİN ESERİYİZ
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir basın açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, “Geleceğimize şekil veren, mutlu ve güzel bir geleceğin mimarı olan eğitim camiamızın değerli mensuplarının bu kutlu gününü kutluyorum” dedi.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal’in cumhuriyeti ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı öğretmenlere emanet ettiğini ifade eden Yılmaz, açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi.
“Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.
Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur. Bu eğitimi veren de siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bundan dolayı Gazi Mustafa Kemal, ‘öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demiştir.
Bizler siz değerli öğretmenlerin eseriyiz.
Bilim ve teknoloji çağına uyum sağlayabilecek, hem evrensel hem de milli ve manevi değerleri özümseyecek, bu vatanın ileriki sahiplerinin kendileri olduğu bilincine varabilecek, ben değil biz duygusunun geliştirilerek sorumluluk duygusunun verildiği yeni nesil de sizlerin eseri olacaktır.
Sizler, toplumu var eden, topluma şekil veren toplum mühendislerisiniz.
Toplumda var olan güzellikler sizler sayesinde devam edecek, kötülükler de sizlerin vereceği eğitim sayesinde yok olacaktır. Yetiştirdiğiniz her bir öğrenci geleceğe attığınız birer imzadır.
Gelecek sizlerin elindedir ve gelecek sizlersiniz.
Sizler, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlara, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, toplumun bilgili kişiler olması için çaba gösteren, insan haklarına saygılı, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen ulvi bir mesleğin mensuplarısınız.
Sizler, insanlara ve insanlığa her zaman ve her koşulda, yenilenmeyi, mücadele etmeyi öğreten bir mesleğin mensuplarınız.
Bizler hükümet olarak; eğitimin ve öğretmenlerimizin geleceğimizin mimarları olduğu bilincinden hareketle, 2004’den bu yana bütçelerimizde en yüksek payı eğitime ayırdık. Eğitime bugüne kadar verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecektir.
Daha mutlu, barış ve sevgi dolu bir ülkede yaşamanın siz öğretmenlerin eseri olacağı inancındayım.
Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum.”
YAVİLİOĞLU’NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Nesillerin yetiştirilmesinde aileden sonra en büyük görevin zor koşullarda vazife yapan fedakâr öğretmenlere düştüğünü belirten Dr. Yavilioğlu, “Öğretmenlerimiz, sağlıklı nesillerin yetişmesinde kilit bir rol üstlenmektedir. Bilgiyi üreten, güncelleyen ve devamlılığını sağlayan, doğruyu ve gerçekleri anlatan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini, büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim.” Diye konuştu.
AKSAK’TAN 24 KASIM MESAJI
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, öğretmenlerin baş tacı edildiği bir medeniyetin mirasçılarımızı olduğumuzu belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
“Bizim inancımıza göre öğretmenler saygının en büyüğünü hak eden mesleklerden birisidir. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretene kırk yıl köle olurum” sözü bu saygının en güzel göstergesidir” diyen Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Öğretmenlerimize karşı olan saygı ve sevgimizin kaynağında onlarında öğrencilerine karşı besledikleri karşılıksız ve riyasız sevgileri yatmaktadır. Bir çocuğun başarılı olup, büyük mevkilere gelmesini ancak üç kişi kıskanmaz. Bunların ilk ikisi o kişinin anne ve babası, üçüncü kişi ise onu yetiştiren öğretmenidir. Öğretmenlerin öğrencilerine karşı besledikleri sevginin bundan daha güzel bir tezahürü olabilir mi?
Dün bizleri yetiştirerek hayata hazırlayan öğretmenlerimize nasıl minnet duyuyor, sevgi ve saygıyla anıyorsak, bugünün şefkatli ve merhametli öğretmenlerine de aynı duyguları besliyoruz. Çocuklarımızın gelecekte toplum içerisinde edinecekleri sosyal statülerinde öğretmenlerinin katkısı en büyük paya sahip olacaktır. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak yavrularımızın bilgili ve donanımlı gençler olarak yetişmelerini sağlayacak öğretmenlerimiz, bu milletin evlatlarına hizmet etme kararlılığını dün olduğu gibi bugün de göstermektedirler. Bu gayret ve çabalar elbette takdire şayandır.
AK Parti hükümetlerinin görevde olduğu 2012 yılından bugüne kadar 300 binin üzerinde öğretmenimizin ataması yapılmıştır. Türkiye genelindeki okullarımızda görev yapan öğretmenlerin 3'te 1'i iktidarımız döneminde atanmış ve böylece çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları sağlanmıştır. Bununla birlikte öğretmenlerimizin maaşları yüzde 200 oranında yükseltilerek hayat şartları iyileştirilmiştir. Ümit ediyoruz ki; bu güzel gelişmeler önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde artarak devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her alanda ilerlemesi için katkı vermiş ve katkı vermeye devam eden öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Teröre hedef olan şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor, Erzurum’da ve Türkiye’nin dört biryanında görev yapan tüm öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Gününün hayırlı olmasını diliyorum.”
 

 
Ne günlere kaldık..!
 
ATAÜNİ'den Boks başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek'ten çarpıcı açıklama
Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında ...
Talanov'dan ATAÜNİ ziyareti
Talanov Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ...
İdam cezasına akademik yaklaşım
Eğilmez, idam cezası geri gelsin mi gelmesin mi tartışmalarının son günlerde ...
 
3 Fakültede yeni sinerji
Atatürk Üniversitesi Edebiyat, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri’nde yeni ...
ETÜ Dinçer'i ağırladı
Bakan Ömer Dinçer ve Milli Eğitim Bakanlığı heyeti, Vali Sebahattin Öztürk, ...
Edebiyat'ta Düzgün dönemi
İçlerinde Atatürk Üniversitesi’nin de bulunduğu devlet üniversitelerine ...
 
Köy okullarına kırtasiye topladılar
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü örnek bir davranışa imza attı.
Korgeneral Başoğlu’ndan ETÜ ziyareti
Erzurum 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ETÜ’yü ziyaret etti.
Koçak Horasan'a seslendi
Horsan halkına da seslenen Rektör Koçak, “öğrencilerinize ve okulunuza sahip çıkın. "dedi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva