Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
19 Mayıs 2023 Cuma - 08:07

'Başarımızı Cumhurbaşkanımızın dirayetine borçluyuz'

Ak Parti 25, 26 ve 27’nci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletime ve Erzurum’a hesap veriyorum’ başlığı altında dönemsel çalışmalarını aktardı, TBMM Genel Kurulu, Plan ve Bütçe Komisyonu, TÜRKPA kaydında gerçekleştirdiği hizmetleri paylaştı.

 Başarımızı Cumhurbaşkanımızın dirayetine borçluyuz

Ak Parti 25, 26 ve 27’nci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletime ve Erzurum’a hesap veriyorum’ başlığı altında dönemsel çalışmalarını aktardı, TBMM Genel Kurulu, Plan ve Bütçe Komisyonu, TÜRKPA kaydında gerçekleştirdiği hizmetleri paylaştı.

25’İNCİ DÖNEM

Aydemir, ‘7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili oldum. 25. Dönemdi. Bizim 258 milletvekilimiz vardı. Tek başına bir iktidar çıkmadı, koalisyon çalışmaları oldu. Baktık ki, oradan da bir bereket çıkmıyor. Yanaşmadılar, olmadı. 5 buçuk ay sonra bir erken seçim yaşadık ve biz bu dönemde, yani 25. dönemde terörün alabildiğine baskın olduğunu, milleti böyle tahakkümü altına aldığını bizzatihi gözlemledik, gördük. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN HATIRLATMA

Aydemir, ‘Hatırlayın o dönemi Allah aşkına. Suruç’ta iki tane yirmili yaşlardaki polisimizin ensesine kurşun sıktı bu kitapsızlar, şehit ettiler. Onu hiç unutmadık. Ondan sonraki dönemde nasıl bir yönelme oldu ki bu terörün, nasıl bir yönelmesi oldu ki!.. Ama milletimiz basiretiyle, ferasetiyle elhamdülillah ne yaptı? Erken seçim sürecinde olaya el koydu. 5 buçuk ay sonra yapılan 26. Dönem parlamento seçimlerinde kahir ekseriyeti ile tekrar AK partiyi birinci parti yaptı ve tek başına iktidar yaptı.

26. Dönemde de milletvekili oldum. Tabii bu süreçlerde şunları yaşadık;  Bu hendek, PKK’nın şehir yapılanmaları, biz çukur eylemleri diyorduk. Çukur eylemleri.. Envai türden yönelmeler yaşandı. Hatırlayın. Ve biz o hengamede, o sıkıntılı, netameli dönemde ne yapabiliriz’in derdine düştük, ve o derdi çözmeye çalışırken, yani o çukur eylemlerine mani olmaya çalışırken.. Yanımız, yöremiz ateş çemberi.. Irak bir taraftan, Suriye bir taraftan.. Suriye’ye yöneliyoruz, amandır oradaki ateş bize sıçramasının diye, Irak’a yöneliyoruz, amandır bize sıçramasın diye. Biz bunlarla uğraşırken içeride terör alabildiğine can alıyordu. Ve biz bir kararlılık üzereydik. Sayın Cumhurbaşkanımız o iradeyi koydu. ‘Bunları bitireceğiz. Bunları yok edeceğiz.’ dedi. Bu kararlılık üzereyken, sonra bunların partnerleri, ortakları beraber yol yürüdükleri Fetö çıktı ortaya. Hatırlayın 15 Temmuz diye bir heyula yaşattılar bu ülkeye. 26. dönem, daha yeni başladık. 1 Kasım’da seçimler oldu. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra, bu ülkede hem terörle mücadele yapıyoruz hem dışarıdaki gelişmelere müdahil olmaya çalışıyoruz hem de o arada Fetöcü iblislerin içerideki oyunlarına karşı koymaya çalışıyoruz.  15 Temmuz’da. Şu Millet Meclisi’ne bombalarla yöneldiler, uçaklarla yöneldiler. Envai türden ülkemizi, devletimizi çökertmek için girişimde bulundular. Elhamdülillah, liderimiz bir basiret koydu, bir büyük basiretle alt ettik. Bunları milletle beraber, şu gazi Meclis, ikinci defa gazi unvanı aldı. Ve 252 şehit verdik. Binlerce gazimiz oldu. Dahası milletçe, bütün bir milletçe gazi olduk. ‘ dedi

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Aydemir, ‘Biz o dönem sonrasında sistemdeki arızayı orta yere koyduk. Bu sistemden beslenen terörist bir yapı var. “Bu sistemin hantallığı bunları fütursuz bir hale getiriyor” dedik ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dönük çalışmalar yaptık. 16 Nisan 2017 referandum. Burada çalıştık, düzenlemeler yaptık, Anayasa’da değişiklikler yaptık ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimizin önüne götürdük. Milletimiz de kahir ekseriyetle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine onay verdi. Anayasa değişti. Sonrasında yapılacak ilk seçimlerde yeni sistemle ülkemizin yönetileceğinin altı çizildi. ‘ vurgusunu paylaştı.

26’INCI DÖNEM ÇALIŞMALARI

‘26. Dönemde ben burada ne yaptım?’ diye soran Milletvekili Aydemir, dönemdeki yama çalışmalarını paylaşarak, ‘45 adet Genel Kurul’da konuşma yaptım. Ülkemizin haliyle ilgili, seçildiğim bölgenin durumuyla ilgili tespitler yapmışız, teklifler yapmışız, teşhisler yapmışız. Buna göre, çözüm önerileri getirmişiz. Bunlar tutanaklarda kayıtlar altına alınmış. Ben bunu yapmışım. Plan Bütçe Komisyonunda görev yapmışım. Seçildiğim günden bugüne kadar, yani 8 yıl burada Plan Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yaptım. ‘ dedi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI

26. Dönemde de, yine 52 adet Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yaptığını hatırlatan Aydemir şunları kaydetti, ‘26. Dönemde biri geçici olmak üzere, 3’ü kalıcı bütçe, 4 bütçe yapmışız bu ülkeye.. Yani ülkenin gelişmesi, kalkınması, yönetilmesi noktasında oluşacak bütçenin 4’ünü biz 26 dönemde yapmışız. 26. Dönemde, 5 kanun teklifi vermişim. 4 Meclis Araştırma Önergesi vermişim. Ve o dönemde, Temel kanun tasarıları çıkmış, bizim oralarda Siyasi grup, parti grup önerileri için yaptığımız konuşmalar var. Gündem dışı konuşmaları var. Bütçeyle, kesin hesaplarla ilgili yaptığımız konuşmalar var Genel Kurul’da. Hasılı, buradaki yasama çalışmalarına elimizden geldiğince, grubumuzun bize verdiği vazifeler gereği katkıda bulunmaya çalışmışız. Bunu milletimiz bilsin diye altını çizerek söylüyorum ve bu meclis çalışmalarıyla ilgili bunun bir derkenar olarak kaydedilmesini istiyorum.’

ERKEN SEÇİM

Aydemir, ‘Bir erken seçim kararı aldık. 26 dönemde malumunuz, 24 Haziran 2018’de yeniden seçim yapıldı. Erken seçim 27. Dönem parlamentosunun oluşması ve ilk cumhurbaşkanının seçimi.. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanlığı seçimini yaptık. Dolayısıyla bir şeye daha vurgu yapacağım. Şu Mecliste vazife yapmış son parlamenter hükümet sisteminin milletvekillerinden birisiyim. Milletimizin vazife vermesiyle beraber de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk milletvekillerinden birisiyim. Bunlar bize nasip oldu. Elhamdülillah, Cenab-ı Hak nasip etti. ‘ dedi.

27’İNCİ DÖNEM

‘27’inci dönemin hemen başında Amerika, İngiltere merkezli kurlar üzerinden ekonomimize yönelme yaşandı.’ Hatırlatmasında bulunan Aydemir, ‘Hatırlayın, fena halde kurlarda bir yükselme oldu. Sonradan orta yere çıktı ki, bankalar kanalıyla, İngiltere’deki, Amerika’daki bankalar kanalıyla ekonomimizi çökertmek için bir girişim bu. Bunu yaşadı bu ülke. Şükür ki, dirayetli bir halimiz vardı, dirayetli bir liderimiz vardı, gereğini yaptı ve o sahneyi atlattık. ‘ diye konuştu.

SÜREÇ

27’inci dönemde 2019 yılı Mahalli seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Aydemir, ‘Milletvekili olduktan neredeyse 6-7 ay sonra yerel seçimler başladı. Yerel seçimlerde de İstanbul seçimleri Haziran’a sarktı. Dolayısıyla tam bir yıl parlamentoda vazife yaparken başka işlerle de uğraşmak zorunda kaldık. 2019’un Haziranı’nda, 23 Haziran’da İstanbul seçimleri bitti. Sonrasında zaten parlamento ara verdi. 1 Ekim’de yeniden parlamento açıldı, göreve başladık. 2019, 1 Ekim. Sonra ne oldu? 2020 yılı geldiğinde bir pandemi sıkıntısı yaşadık. Bir büyük sıkıntı, dünyayı evine hapseden bir sıkıntı, ilahi bir tokat bütün dünyaya yansıdı. Hep beraber kendimize gelme süreciydi. Bu bütün insanlık olarak. Ve bu süreç 2 yıl devam etti. Kesintisiz neredeyse 2 yıl devam etti. Ve biz bu arada, buna rağmen çok ciddi bir biçimde gayret sarf ettik, çalıştık. ‘ dedi.

GENEL KURUL ÇALIŞMALARI

Aydemir, ‘27. Dönemde 84 Genel Kurul konuşması yapmışım. 215 Plan Bütçe Komisyonu konuşması yapmışım ve bir defa da İçişleri Bakanlığı Komisyonunda konuşma yapmışım. Hesap verme noktasındayız ya, hesap verme için söylüyorum. Yani “bu bir maharetti, ben bunu size yansıtıyorum” değil. Her milletvekilinin bu hesabı vermesi lazım diye söylüyorum. Ne yapmışız 27 dönemde? Bendeniz ilk imza sahibi olarak 4 kanun teklifi vermişim, ilk imza sahibi olarak. 74 kanun teklifine imza atmışım. 33 Meclis Araştırma önergesinde imzam var. 57 açıklama yapmışım. Bütçe kanunuyla ilgili 4 açıklamam var. 11 gündem dışı konuşma almışım. Sataşmalardan dolayı konuşmuşuz, Grup önerilerinden dolayı çok sayıda konuşmamız var. Temel kanun tekliflerinde konuşma yapmışız. 5 adet çeşitli kanun tekliflerinde konuşmalarımız var.’ dedi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÇALIŞMALARI

Plan Bütçe Komisyonuna değgin çalışmalarını aktaran Aydemir, şunları belirtti, ‘Plan Bütçe Komisyonu en temel komisyon. Kanunların neredeyse yüzde 60’ı o komisyondan geçiyor. 26. Dönemde 118 birleşim gerçekleşmiş Plan Bütçe Komisyonunda. Bin 37 saat 36 dakika çalışmışız Komisyon

Olarak. Toplam bin 260 dosya, bin 18 kanun tasarısı ve teklifi, 202 kanun hükmünde kararname, 37 sayıştay tezkeresi, 3 Başbakanlık tezkeresi, tali komisyon olarak da 405 dosya havale edilmiş. Benim vazife yaptığım komisyonda böyle bir çalışma olmuş. Ve o dönem, 26. Yasama döneminde 22’si tasarı ve 7’si teklif olmak üzere toplam 29 dosya, bileşenlerle birlikte 41 dosya görüşülerek kabul edilmiş ve Genel Kurul’da kanunlaşmıştır. Bunlardan 1’i geçici bütçe. 3’ü bütçe kanun tasarısı, 3’ü kesin hesap kanun tasarısı ve 1 tanesi de yetki kanun tasarısıdır. Bu dönemde komisyona havale edilen tasarı ve tekliflerin görüşmesinin yanı sıra 2 defa Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 1 defa Sayıştay ve 1 defa da Türkiye istatistik Kurumu tarafından Komisyonu bilgilendirme toplantısı gerçekleşmiştir.’

100. YIL BÜTÇESİ

Aydemir, ‘Plan Bütçe Komisyonu 27. Yasama Döneminde de 182 toplantı gerçekleştirmiş, bin 480 saat 49 dakika çalışmıştır. 27. Yasama döneminde Komisyona toplam 2 bin 396 dosya, 2 bin 182 kanun teklifi, 197 kanun hükmünde kararname, 5 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 11 Sayıştay Başkanlığı tezkeresi, 1 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tezkeresi, tali komisyon olarak da, 761 dosya, 751 kanun teklifi; bunun içerisinde 5 kanun hükmünde kararname, 5 olağanüstü hal Cumhurbaşkanlığı

kararnamesi havale edilmiştir. 27. Yasama döneminde Komisyon tarafından, 5’i Merkez Yönetim Bütçe Kanunu teklifi olmak üzere, 5’i de Merkezi Yönetim kesin hesap kanunu olarak, 49 kanun teklifi, 5 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 11.Kalkınma Planı 2019-2023 sunulduğuna dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi.. Bu neviden çalışmalar yapmışız ve bununla beraber 1 adet Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tezkeresini de kabul etmişiz. Ayrıca yine komisyonda bu dönemde Merkez Bankasının 4 defa bilgilendirme toplantısı yapılmış, bunlara iştirak etmişiz. Ve en mühimi, altını çizerek söyleyeyim.. Ben burada, parlamentoda görev yaparken Plan Bütçe Komisyonu olarak şunu yaptık. Bu ülkenin 100.yıl bütçesini biz hazırladık. Bu bir faniye nasip olacak en değerli şeylerden birisidir. En değerli çalışmalardan birisidir. Ülkemizin Cumhuriyet kurulduktan sonraki 100 yıl bütçesini biz yaptık. Bu bir faniye nasip olacak en değerli şeylerden, çalışmalardan birisidir.

Ve bir başkası. Cumhuriyetimizin kurulduğu 1923’ten geldiğimiz noktada,2023 yılına kadar geçen 100 yıllık zaman dilimini de TBMM’de yaşamış olduk. Bu bir büyük nasiptir. ‘ dedi

AYDEMİR’DEN MAVİ VATAN, GÖK VATAN VURGUSU

Aydemir, ‘Savunma sanayinde aldığımız mesafe. Dostlar iftihar ediyorlar, bakın ben TÜRKPA’nın üyesiyim, Türk ülkeleri gurur duyuyorlar. Arkalarında bir dağ gibi Türkiye’yi görüyorlar. Hepsi.. Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Azerbaycan. Hepsi ama hepsi. Sadece bunlar mı? Hayır, Kuveyt de öyle, Katar da öyle, Suudi Arabistan da öyle. Oradaki insanlar, oradaki Müslümanların hepsi yüreklerine Türkiye’yi koymuşlar, hepsi yüreklerine Cumhurbaşkanımızı koymuşlar. Niye? Bu gelişmelerden dolayı. Bir Mavi Vatan kavramı çıktı değil mi? Mavi Vatan, bizden önce var mıydı? Yoktu. Vatanımızı inkar eder haldeydik. Geldiğimiz noktada, bakın Mavi Vatan.. oralarda hükümranlığı ilan etmişiz, bütün dünya kabul ediyor.

Şimdi bir Gök Vatan kavramı koyduk ortaya. Bizimle beraber şu dönemlerde gelişti ve bu dönemlerde yatırımlarımız, zirve yatırımlar… Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üçüncü havalimanı İstanbul’da. Eşi emsali yok, dünyada eşi emsali yok. Biz bunu yaptığımızda tenkit edenler şimdi geldiğimiz noktada bakın sus-pus haldeler. Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, İstanbul - İzmir otoyolu.. Bu

saydıklarım milyar dolarlık yatırımlar. Kuzey Marmara otoyolu projesi hayata geçmiş, Çanakkale Köprüsü açılışına katılmışız. Bize nasip olmuş elhamdülillah. Hastaneler, köprüler, yollar.. Ne yapmadık ki? Şu 8 yıla sığan yatırımlar... Trilyonlarca dolar yatırım yapmışız. Elhamdülillah. Ve bunu bizim yaptığımız bütçelerle yapmışız. Çok şükür, bunları da özellikle altını çizerek söylüyorum.’ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN HALİL ERGÜN’E TEŞEKKÜR

TBMM Genel Kurulu ve Plan Bütç Komisyonunda AK Parti Grubunun farkındalığına dikkat çeken Aydemir, ‘Hesap verirken teşekkürü de ihmal etmemek lazım. Şimdi bizim bir grubumuz var. Ak Parti’nin grubu. Aynı zamanda ben grup yönetim kurulu üyesiyim, onu da söyleyeyim. 15 grup yönetim kurulu üyesi var, onlardan birisi de bendim. Ve o grubu yöneten, orada idari mekanizmalarda görev yapanlar var. Halil Ergen bey ismini açarak söylüyorum, onun etrafında şekillenmiş bir ekip var. O kadar muntazam yönetiyorlar ki, grubumuzu onlara da ne kadar teşekkür etsek azdır. Her türlü işimizi kolaylaştıran bir ekiptir grup yönetimi. Yani dışarıdan baktığında milletvekilinden hasıl olan bir güzellik var, O grup yönetimindeki arkadaşlarımızın gayretleri var, çalışmaları var. Onların hakkını teslim etmemiz lazım. Allah onlardan milyar milyar razı olsun.’ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN CAN VE KUBAT’A TEŞEKKÜR

TBMM grup yönetiminde 2 tane ismi özellikle açacağım burada. Milletvekili arkadaşlarım. Birinci isim bir numarada Ramazan Can. Kırıkkale milletvekili. Sadece biz değil, AK Parti grubu değil, bütün gruplar onun hakkını teslim eder ki, Meclisin çalışmalarına, yasama faaliyetlerine en çok desteği veren milletvekillerinin başında geliyor. Ona burada teşekkür etmeliyim. Bir partner, bir arkadaş olarak. Mehmet Doğan Kubat, Bizim grup başkan vekilimiz değildi ama Meclis’te çalışmaları kolaylaştırma adına diğer gruplarla irtibatta, öyle özel pozisyon alıyordu ki, ona da ne kadar teşekkür etsek azdır Burada haklarını teslim ediyorum. Teşekkür ediyorum ve bize grup başkan vekilliği yapan bütün arkadaşlarımıza hepsine minnettarım.’ Dedi.

AYDEMİR’DEN BOSTANCI YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Konuşmasında AK Parti Grup Başkanvekillerine teşekkürlerini sunan Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Naci Bostancı bey. Hiç unutmadık, o münevver hali, o özel hali. O kürsüye çıktığında herkesin, muhaliflerin dahi saygı pozisyonu aldığı, çok saygıyla, önünde temenna ile durduğu bir isimdi. Iftihar ediyoruz. Bu toplumdan böylesine bir münevver çıkmış ve bu Meclis’te uzun yıllar dirican pozisyonu almış. Ve son grup başkanımız İsmet Yılmaz bey. Bakanlıklar yaptı, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı yaptı, Meclis Başkanlığını yürüttü ve nihayetinde bizim grup başkanımız olarak vazife yaptı. Şükran, şükran, şükran, teşekkür teşekkür teşekkür, Allah hepsinden razı olsun ve bütün milletvekili arkadaşlarım... kim varsa hepsine teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

BİLGİÇ. ELVAN VE YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Aydemir, ‘Hususen Sadi Süreyya Bilgiç başkanıma, Meclis Başkan vekilimize teşekkürün sınırı yok. Plan Bütçe Komisyonu başkanı olarak bize Meclis’te yol, töre öğretti. Hak teslimi yapacağız. Süreyya Sadi Bilgiç, babası da özel bir isimdi. Kendisi de çok özel bir isimdir ve her hâli öğreten kıvamındaydı. Allah razı olsun. Plan Bütçe komisyonunun çalışma şeklini o bize öğretti. O tarif etti. Sonra Lütfi Elvan bakanımız geldi. Onunla da çalıştım. Plan Bütçe Komisyonunda onun tavrı da güzeldi. Ondan da çok şey öğrendik. Ona da minnettarım. Ona da teşekkür ediyorum. En son, benim hemşerim, Bingöllü. Erzurum’u, Bingöl’ü ben hiç ayırmam. Hemşerimiz o yüzden. Cevdet Yılmaz bakanımız başkanlığımızı yaptı bizim. Allah razı olsun. Yani öylesine vukufiyeti yüksek bir isim ki Cevdet Yılmaz bakanımız, orada muhalefet de hep hakkını teslim etti.’ dedi.

AYDEMİR’DEN TEMİZEL VE KUŞOĞLU’NA VEFA

Üç dönem içindeki Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarında muhalefet partilerine mensup Zekeriya Temizel ve Bülent Kuşuoğlu’na müteşekkir bulunduğunu aktaran Aydemir şöyle dedi; ‘

Zekeriya Temizel. Bu ülkede Maliye Bakanlığı yapmış. Vatanseverliğin en yüksek ismi kim derseniz, en müseccel isimlerinden biri kim derseniz, Zekeriya Temizel derim. Birikimiyle, oturmasıyla, konuşmasıyla, anlatmasıyla her haliyle yüreğimde yer etti. Onu hiç unutmayacağız. Allah, kendisine sağlıklı, uzun ömür, evlatlarına da hep huzur versin. Ailesine hep huzur versin. Bir başka isim Sayın Bülent Kuşoğlu. CHP’nin sözcüsüydü komisyonda. Ne yüksek bir isimdir. Her hâli çelebice. Edep timsali, haya timsali, adamlık timsali ve bir dadaş arkadaşlar, benim hemşerim. Kendisiyle iftihar ediyorum. Çok şey öğrendim ondan da. Muhalif, elbette bizi eleştiriyordu ama ölçüsü vardı. Eleştirirken bile çok hususi tavır geliştiriyordu. Çamur at izi kalsın tavrı hiç olmadı, ondan da yol töre öğrendik. Dolayısıyla bütün bunlara arkadaşlar minnettarlığımı hususen kayda geçiyorum. Unuttuklarım vardır, unuttuklarım haklarını helal etsinler. Yani bu Meclis’te hakikaten özel isimler.’ dedi

AYDEMİR: YILDIRIM, KAHRAMAN VE ŞENTOP’A MÜTEŞEKKİRİZ

Sunumunda TBMM 27’inci dönem Başkanı Mustafa Şentop’un mümtaz şahsiyetine değinen Aydemir şunları söyledi, ‘Meclis Başkanımız Mustafa Şentop bey, hakkını teslim edelim. Yani başkanlığa geldikten sonraki zaman diliminde şurada yaptıkları, Meclis’te yaptığı değişiklikleri hatırlayın. Bakın şu elektronik sistemi getirmesi, şu kreşi yapması, şu bahçe restoranını tanzim etmesi.. çok özel haller geliştirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Elbette ki İsmail Kahraman beye de teşekkür ediyoruz. Onun da yaptıkları vardı 26. Dönemde. Elbette ki, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bey kısa dönem yaptığı için, ama buraya iz koyan isimler. Onlara da minnettarlığım var. Onlara da teşekkür ediyorum. Ve burada görev yapan, bizim zamanımızda görev yapan Meclis başkan vekilleri. Ve diğer partilerin grup başkan vekilleri, hepsine ama hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü her birinden öğrendiklerimiz vardı.’

SAYIN ZENGİN İFTİHAR ETTİĞİMİZ AK BİR KADIN

Teşekkür kaydında en son Grup Başkanvekili Özlem Zengin için özel notlar düşen Aydemir, ‘Ve bir grup başkan vekilini altını çizerek söyleyeceğim, Özlem Zengin hanımefendi. Hanımefendi kavramına şekil veren, hanımefendi dediğinizde önünüze gelen bir resim olarak, gözünüzde canlanan bir resim olarak ortaya yere çıkan bir özel, iftihar ettiğimiz ak bir kadın... O münevver kişiliğiyle, o edep, haya timsali haliyle Meclis’te çok şey öğretti. Ondan dolayı hususen, kadın olması hasebiyle de burada altını çiziyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, iftihar ettiğimiz isimlerden birisiydi.’ diye konuştu

AYDEMİR’DEN PARLAMENTO MUHABİRLERİNE TEEKKÜR

Sunumunda Parlamento muhabirlerine de teşekkürlerini sunan Milletvekili Aydemir, ‘Muhalif, muafık kim varsa.. başta Anadolu Ajansı olmak üzere arkadaşlar, özellikle Anadolu Ajansını başta zikrediyorum. Kim çalışıyorsa burada. Hepsine ama hepsine yüreğimden kopup gelen gani teşekkürlerimi sunuyorum. TBMM’de, 400’e yakın basın toplantısı yapmışım. Bu 400’e yakın basın toplantısının yaklaşık yüzde 90’ını son 25 ayda yapmış. Yani 2 yılı biraz aşkın zamanda yapmışım basın toplantılarını. Burada sizler geldiniz, benim basın toplantılarına iştirak ettiniz ve katkı sunduğunuz suallerinizle, sayfalara, sütunlara geçirilme noktasında çok özel gayretiniz oldu. Size teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Parlamento Muhabirleri Derneğimiz var. Bizim burada Kemal bey kardeşim, Derneğin başkanı. Foxtv’nin buradaki yetkilisi. Parlamento Derneği Başkanı Kemal bey’e hususen çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, Allah razı olsun, onun yaklaşımı da çok özeldi. Burada kim varsa, hangi gazeteci varsa, hangi televizyoncu varsa, hangi radyocu varsa, herkes beni gönlünün bir yerine koydu. Ben de buradaki sizleri, bütün kardeşlerimi aynı, hiç çıkmayacak şekilde yüreğime raptettim. Allah hepinizden razı olsun. O yüzden de bunu hususen burada altını çizerek söylüyorum Bu 400 basın toplantısında sizin emeğiniz var. Sizin bana verdiğiniz cesaret var, cesaret aşılamanız var.‘ dedi

İNSAN MÜBAREKTİR

Basın toplantılarında kaydettiği üslup ve kullandığı dili paylaşan Aydemir, ‘Geldim burada muhalif dillendirmeler yaptım. Karşı cenaha dönük çok özel kayıtlar düştüm.. Ama elhamdülillah, bir tane bile hukuki bir muhataplık söz konusu olmadı. Hukuken kimse bizi gidip bir mahkemeye filan vermedi. Niye? En ala eleştiriyi yaptık, tenkit yaptık ama hakaret asla yapmadık ama iftira asla atmadık. Tenkidimizi yaptık bu kadar. Muhalif arkadaşlar, tenkit geliştirdiğimiz isimler dahi karşılaştığımızda bize saygıyla karşılık verdiler. Niye? Çünkü biz diyoruz ki insan mübarektir, insanla ilgili konuşurken onun yüreğini incitecek hâl ortaya koymayacağız. Siyaset yapıyoruz, tabii ki eleştiri getireceğiz. Elbette ki bunlar olacak. Ama bunu yaparken karşının hukukunu gözetmek lazım.’ dedi.

 

 
‘Türkiye Yüzyılı gençliğin iradesiyle yükselecektir’
 
Erzurum Bölgede 2, ülkede 14’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye Yüzyılı gençliğin iradesiyle yükselecektir’
MHP lideri Bahçeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
‘Türkiye Yüzyılı gençliğin iradesiyle yükselecektir’
MHP lideri Bahçeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Öz: ‘Erzurum’un hizmetinde olacağız’
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti ...
 
AK Parti Erzurum sonuçlarını değerlendirdi
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili ...
'Dadaşlık gururumuz, Erzurumluluk iftiharımızdır'
Erzurum 25, 26 ve 27’inci dönem Milletvekili Aydemir, kendisine 3 dönem ...
Yener: 'Asılsız iddialara itibar edilmemelidir'
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Sosyal medyada paylaşılan ...
 
Seçimleri 489 uluslararası seçim gözlemcisi izledi
Dışişleri Bakanlığı, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem ...
Şentop gençlerle bir araya geldi
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye'nin milli mücadele anlayışını, ...
TBMM, 28'inci döneme hazırlanıyor
28. Yasama Döneminin ilk Genel Kurul toplantısının açılışını, en yaşlı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva